فناوری های جدید یک قرن پیش در چنین سالی

جهان تکنولوژی با آغاز سال 2010 در انتظار مشاهده ظهور تعداد بیشتری از تولیدکنندگان و مخترعان خواهد بود. در حال حاضر توریست‌ها می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای تعیین شده به فضا سفر کنند و هر چیز و هر کس تقریبا به سوی دیجیتالی شدن رو کرده است.

 

همچنین علوم پزشکی آزمایش بر روی تمامی حد و مرزهایی که انسان‌ها را به انسان تبدیل کرده است ادامه می‌دهد.

 

در حدود یک قرن پیش فناوری‌های جدیدی که در مجالس مختلف به موضوع اصلی سخن و بحث تبدیل شده بودند در واقع فناوری‌هایی بسیار مدرن و جدید به شمار می‌رفتند که اکنون شاید چندان پر اهمیت به نظر نیایند. الکتریسیته با گسترش خود شیوه زندگی انسان‌ها را متحول ساخت و در پی آن علم شیمی و صنعت حمل و نقل جهش‌های عظیم دیگری را در زندگی روزمره انسان‌ها به وجود آوردند.

 

در واقع با چرخش عقربه‌های ساعت در سال 1909، یعنی یک قرن پیش در چنین سالی به سوی سال جدید ابداعات شگفت‌انگیز زیادی در گوشه‌های مختلف جهان در حال متولد شدن بودند.

 

دهه اول 1900 زمانی هیجان‌انگیز برای زندگی کردن بود زیرا مخترعان قدم‌های بلندی را به سوی ارائه ابداعات جدید بر می‌داشتند. در سال‌های اولیه این دهه نسل جدید تجهیزات الکترونیکی در منازل تحول بزرگی به وجود آورد. جاروهای برقی و ماشین‌های لباس‌شویی به صورت گسترده و با قیمتی بالا در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفتند.

 

تلفن محصول جالب توجه دیگری است که در سال 1910 ارائه شده و در حال حاضر میلیون‌ها منزل مسکونی توسط صفحه سوئیچ‌های مکانیکی به یکدیگر متصل هستند. فناوری رادیو در آن زمان دوره نوزادی خود را سپری می‌کرد و شیوه‌های پخش رادیویی و تلویزیونی طی چندین سال بعد رواج پیدا کردند.

 

در صنعت حمل و نقل نیز اولین سال قرن بیستم آغازگر دوران حمل و نقل هوایی به شمار می‌رود که به واسطه ماجراجویی‌های افرادی مانند برادران رایت در سال 1903 در تاریخ به ثبت رسید. هنری فورد نیز در سال 1908 اولین مدل خودروهای شرکت خود را پس از تولید انبوه در اختیار مصرف کنندگان قرار داد.

 

علوم شیمی حرکت رو به جلوی خود را از سال 1910 آغاز کرد. پیشرفت در استفاده از گازهای سرد کننده و تولید اولین یخچال و سیستم تهویه هوای جهان با استفاده از این گازها از جمله نتایج این حرکت بود. همچنین مخترع فرانسوی جورج کلود با ذخیره گاز نئون در حبابهای شیشه‌ای و ابداع لامپ‌های نئونی چهره بسیاری از شهرها را در تاریکی شب تغییر داد.

 

جهان طی سال 1910 با سرعتی بالا رو به مدرنیزه شدن گذاشت با این حال بسیاری از وسایلی که اکنون به صورت روزانه مورد استفاده قرار دارند و یا حتی استفاده از آنها منسوخ شده است در همان زمان رشد تکنولوژی نیز پدیده‌ای غیر قابل تصور و یا بعید به شمار می‌رفتند.

 

بر اساس گزارش لایو ساینس، ابداعات بزرگ و کوچکی مانند ابداع زیپ در صنعت تولید لباس و ساخت فلز ضد زنگ در صنعت فلزات از دیگر ابداعاتی هستند که شاید اکنون کم ارزش و بی‌اهمیت جلوه کنند اما در زمان خود تحولات بزرگی به شمار رفته و تغییرات زیادی را در شیوه زندگی انسان‌ها به وجود آوردند.

منبع : کنجکاو






10 پیش بینی بزرگ برای جهان آی تی در سال 2010

یک نشریه تخصصی دنیای آی‌تی به نام PCMagazine به قلم یکی از کارشناسان خود ۱۰ پیش‌بینی بزرگ برای جهان آی‌تی سال ۲۰۱۰ کرده است.

پیش‌بینی‌های این نشریه بیشتر بر پایه شبکه‌ای شدن کاربران، کوچک‌تر شدن دستگاه‌های سخت‌افزاری و جایگزین شدن فناوری‌های قدیمی با نمونه‌های مدرن انجام شده است.

از میان این پیش‌بینی‌ها ۶ مورد آنها به شرح زیر است:

سال ورود تلویزیون‌های سه‌بعدی

وجود تلویزیون‌های HD دیگر این روزها عجیب و غریب نیست؛ تلویزیون‌هایی که دارای حافظه هستند و برخی کارایی‌های رایانه‌های خانگی را به راحتی انجام می‌دهند. از این‌رو باید برای آینده آنها یک چیز شگفت‌انگیز و تقریبا دست‌نیافتنی پیش‌بینی کرد. البته شاید چیزی که قرار است به آن اشاره کنیم کمی شگفت‌انگیز باشد اما اصلا دست‌نیافتنی نیست.

گام بعدی در دنیای تلویزیون‌‌ها ظهور تصویرهای سه‌بعدی است. اما ظهور این پدیده در تلویزیون‌ها پایان کار نیست، احتمالا در سال آینده رایانه‌های خانگی و کنسول‌های بازی هم از این فناوری هیجان‌انگیز بهره خواهند برد.

با این حال به‌نظر نمی‌رسد با دستگاه‌های فعلی بتوان چنین فناوری‌هایی را به خانه برد. اما سال ۲۰۱۰ سالی است که مسلما تولیدکنندگان به فکر این خواهند افتاد که دستگاه‌هایی را بسازند که بتوانند از فناوری‌های سه‌بعدی استفاده کنند.

تحول در فناوری‌های کنترلی لمسی

از وقتی که تولیدکنندگان موبایل‌ها متوجه شدند می‌توانند به راحتی از حس لامسه انسان برای کنترل دستگاه‌هایشان کمک بگیرند، هر روز شاهد خبر جدیدی در این زمینه هستیم. در واقع این بهترین روش و البته راحت‌ترین روش برای کنترل دستگاه‌های سخت‌افزاری است و حالا که رایانه‌هایی به بازار عرضه شده‌اند که صفحه‌های لمسی دارند به سختی می‌توان از درخواست‌های دیگر مصرف‌کنندگان برای داشتن چنین دستگاه‌هایی چشم‌پوشی کرد.

به‌نظر می‌رسد در سال ۲۰۱۰ بازار چنین دستگاه‌هایی دوبرابر خواهد شد. در کنار آن پیش‌بینی می‌شود کنسول‌های بازی هم استفاده بیشتری از این شیوه کنترل دستگاه‌ها بکنند.

در کنار آن، استفاده از حرکات دست، پا و بدن برای بازی کردن چند وقتی است که طرفداران بسیار زیادی چه در میان کاربران و چه در میان کارشناسان بهداشتی که نشستن بیش‌از اندازه کودکان در پای صفحه‌نمایش‌ها را تقبیح می‌کنند، پیدا کرده است. از این‌رو به‌نظر می‌رسد دنیای بازی‌ها در سال ۲۰۱۰ میزبان بازی‌هایی باشد که بیشتر کاربران را به حرکت در می‌آورد تا شخصیت‌های بازی‌ها را.

سال افول دی‌وی‌دی

دی‌وی‌دی‌ها احتمالا در سال جدید به موضوعی متعلق به گذشته تبدیل خواهند شد. با این حال نمی‌توان گفت در سال جدید کلا دی‌وی‌دی‌ها از یادها خواهند رفت اما امکاناتی که شرکت‌هایی نظیر اپل و نت‌فلیکس عرضه خواهند کرد، قطعا از رونق آن خواهد کاست.

ازاین ‌رو بسیاری از کاربران به اجبار باید به روش‌هایی که شرکت‌های بزرگ برای عرضه فیلم‌ها انتخاب می‌کنند، تن دهند. یکی از این روش‌ها استفاده از جعبه‌های نمایش ویژه‌ای است که شرکت‌ها عرضه می‌کنند. از این دست فناوری‌های نوین می‌توان به اپل‌تی‌وی و تلویزیون‌هایی که قابلیت‌های اینترنتی دارند، اشاره کرد.

سال اوج‌گیری نت‌بوک‌ها (netbook)

نت‌بوک‌ها در سال‌های اخیر به عزیزدردانه‌های صنعت رایانه تبدیل شده‌اند. سال گذشته ۱۰ میلیون دستگاه از آنها فروخته شده و قرار است این میزان در سال جدید به ۳۰ میلیون برسد.باوجوداین‌،به‌نظر می‌رسد فروش این دستگاه‌ها رقمی بیش از این پیش‌بینی باشد.

اما این دستگاه‌ها هنوز به خوبی نمی‌توانند با نوت‌بوک‌ها رقابت کنند. نوت‌بوک‌های فعلی کمی سنگین‌تر و بزرگ‌تر از نت‌بوک‌ها هستند اما در آینده با توجه به روندی که طراحی نوت‌بوک‌ها طی می‌کنند، شاهد عرضه نوت‌بوک‌های سبک‌تر و کم‌عرض‌تری خواهیم بود.

با اینکه این نوت‌بوک‌ها از نت‌بوک‌ها کمی‌گران‌ترخواهند بود اما صفحه‌های نمایش و صفحه‌کلید‌های بزرگ‌تر آنها بیشتر نظر مصرف‌کنندگان را جلب خواهد کرد. از این‌رو نمی‌توان پیش‌بینی کرد در آینده‌ای نزدیک نت‌بوک‌ها جای نوت‌بوک‌ها را بگیرند اما می‌تواند پیش‌بینی کرد سال آینده سال رونق گرفتن این دستگاه‌های کوچک باشد.

تبلت‌ها و مینی‌تبلت‌ها بازار را تسخیر خواهند کرد

با توجه به شایعاتی که درباره تبلت‌های اپل و تعداد مینی‌تبلت‌هایی که قرار است سال آینده به بازار عرضه شود وجود دارد، می‌توان به راحتی پیش‌بینی کرد که سال آینده سال موفقی برای تبلت‌ها و مینی‌تبلت‌ها خواهد بود.

اگر اپل آنگونه که انتظار می‌رود یک تبلت با استفاده از نرم‌افزارهای خود به بازار عرضه کند، می‌توان به راحتی پیش‌بینی کرد که راه جدید در مقابل این دستگاه‌ها باز خواهد شد.

برخی احتمال می‌دهند این دستگاه‌ها در سال جدید با استقبال چندانی روبه‌رو نشود و البته با توجه به فناوری‌هایی که جدیدا در ساخت نوت‌بوک‌ها به کار می‌رود، پیش‌بینی چندان نادرستی هم به‌نظر نمی‌رسد اما با این حال، این دستگاه‌ها در سال جدید قطعا راه خود را خواهند یافت و مشتریان خود را پیدا خواهند کرد.

این پیش‌بینی هم اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد؛ چون دنیای آی‌تی روز به روز به پرتابل شدن نزدیک می‌شود و همین موضوع است که کارشناسان را به آینده تبلت‌ها و مینی‌تبلت‌ها امیدوار کرده است. مینی‌تبلت‌ها به‌عنوان پایه جدید ای‌بوک‌ها شناخته خواهند شد. مینی‌تبلت‌ها حتی پیش از آنکه پیش‌بینی خاصی درباره آینده آنها در سال جدید میلادی شود مورد توجه افراد خاصی واقع شده‌اند.

این افراد خاص دست‌اندرکاران صنعت نشر هستند. کارشناسان صنعت نشر خیلی زودتر از مصرف‌کنندگان معمولی به توانایی‌های تبلت‌ها و مینی‌تبلت‌ها پی برده‌اند و امیدوارند با استفاده از آنها به‌عنوان یک دستگاه‌پایه، روزنامه‌ها، مجلات و کتاب‌های خود را با قابلیت‌های گرافیکی بالا عرضه کنند.

بسیاری از ناشران بزرگ در حال حاضر با شرکت Adobe همکاری می‌کنند تا برنامه‌های مناسب محتوایی نشریات خود را برای عرضه در مینی‌تبلت‌ها تهیه کنند. از این‌رو می‌توان سال ۲۰۱۰ را سال تجربه‌گرایی برای ناشران و دست‌اندرکاران تهیه سخت‌افزارها و نرم‌افزارها دانست. از این سال همچنین می‌توان در حالتی بسیار خوشبینانه و خیال‌پردازانه که ناشران دوباره کتاب‌ها را به شیوه‌ای جدید منتشر کنند، نام‌برد.

منبع: winbeta






پاسخ به 40 سوال در چهلمین سالروز ورود انسان به ماه


گروه فناوریهای نوین: 20 جولای (دوشنبه 29 تیر) مصادف با چهلمین سالروز اولین قدم انسان به خاک ماه است. به همین مناسبت به 40 سئوال مربوط به این حادثه بزرگ در تاریخ علوم فضایی دنیا پاسخ داده شده است که در گزارشی به آنها اشاره می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، ساعت 7:24 صبح روز 21 جولای به وقت کشورمان (22:56 شب 20 جولای به وقت شرقی آمریکا) در سال 1969 نیل آرمسترانگ اولین قدم انسان را بر روی ماه گذاشت.

در شرایطی که مایکل کالینز، همکار نیل آرمسترانگ و ادوین آلدرین در فضاپیمای آپولو 11 در مدار اطراف ماه مانده بود ماموریت سفر به ماه 16 جولای آغاز و 24 همان ماه به کار خود پایان داد و پس از پایان این ماموریت، فضاپیمای آپولو 11 با موفقیت در اقیانوس آرام فرود آمد.

پس از آپولو 11 شش ماموریت دیگر سفر به ماه انجام شد که آخرین آنها ماموریت آپولو 17 بود که در دسامبر 1972 آغاز شد.

به گزارش مهر، ناسا پیش بینی می کند که با آغاز دهه آینده انسان بار دیگر به ماه بازگردد. روزنامه "لا رپوبلیکا" به 40 سئوال مربوط تاریخی ترین حادثه علوم فضایی دنیا پرداخته است.

نیل آرمسترانگ سمت چپ

1- چه کسانی اولین دو انسانی بودند که به روی ماه فرود آمدند؟

نیل آرمسترانگ و ادوین باز آلدرین قدم بر روی ماه گذاشتند و مایکل کالینز در مدار اطراف تنها قمر طبیعی زمین باقی ماند.

2- موشک زحل 5 فضاپیمای آپولو 11 را تا چه ارتفاعی همراهی کرد؟

تا ارتفاع 110 متری.

3- قدرت رایانه ای که در این فضاپیما وجود داشت چقدر بود؟

قدرت این رایانه کمتر از قدرت محاسباتی یک تلفن همراه امروزی بود.

4- در مجموع چند انسان و در چه ماموریتهایی قدم به خاک ماه گذاشتند؟

در مجموع 12 انسان از طریق ماموریتهای آپولو 11، 12، 14، 15، 16 و17.

5- آخرین انسانی که ماه را ترک کرد چه کسی بود؟

ائوجن سرنان فرمانده آپولو 17 در دسامبر 1972.

6- اولین کلماتی که نیل آرمسترانگ در روی ماه گفت چه بودند؟

این یک گام کوچک برای بشر و یک خیز بزرگ برای بشریت است.

7- در پرواز آپولو 13 چه اتفاق افتاد؟

یکی از دو مخزن سوخت اکسیژن حاضر در فضاپیما منفجر شد و به همین منظور سرنشینان آن مجبور به ترک ماموریت شدند.

8- وسیله نقلیه ماه نورد قادر بود حداکثر تا چه سرعتی حرکت کند؟

در حدود 13 کیلومتر بر ساعت اما می توانست سرعت آن به 20 کیلومتر بر ساعت نیز برسد.

9- اولین ماموریت انسانی سفر به دور ماه کدام بود؟

ماموریت آپولو 8 به سرنشینی فرانک بورمن، ویلیام اندرز و جیمز لاول.

10- میزان سوختی که راکت زحل 5 در اولین مرحله خود مصرف کرد چقدر بود؟

موتورهایش در دو دقیقه کار کمی بیشتر از 2 میلیون لیتر سوخت سوزاند.

11- چرا در تصاویری که از ماه گرفته شده است هیچ ستاره ای در آسمان تاریک ماه دیده نمی شود؟

در بیشتر این عکسها تنها به دلیل موقعیت ویژه عکاسی ستاره ها دیده نمی شوند.

12- اگر وسیله نقلیه ماهنورد حامل فضانوردان از سطح ماه بلند نمی شد چه اتفاقی می افتاد؟

فضانوردان به دلیل کمبود اکسیژن جان خود را از دست می دادند.

13- آیا حقیقت دارد که رئیس جمهور نیکسون در مورد وقوع یک رخداد در ماه یک سخنرانی نوشته بود؟

بله. متن این سخنرانی به مدت 30 سال از سوی دولت آمریکا محرمانه ماند. این سخنرانی با این جملات آغاز می شود: "سرنوشت می خواست که انسانها به کشف ماه بروند و روی ماه در کمال آرامش بمانند و استراحت کنند."

14- چند ماموریت آپولو با هدف مشاهده اشیایی که پیش از آن انسان روی ماه رها کرده بود انجام شد؟

یک ماموریت. در ماموریت آپولو 12 که از دستگاه "نقشه بردار 3" دیدن کرد.

15- آیا از ماه ارگانیسم زنده ای به زمین آورده شد؟

بله، حتی اگر منشاء این ارگانیسم ماه نبود. به طوری که فضانوردان آپولو 12 باکتری "استرپتوکوکوس میتیس" را از داخل قطعات "نقشه بردار 3" به روی زمین آوردند. این باکتری بیش از دو سال در محیط ماه بدون هیچ مشکلی زنده مانده بود.

16- آیا فضانوردان هرگز جهت خود را در ماه گم کردند؟

بله. فضانوردان در ماموریت آپولو 14 راه خود را گم کردند اما با کمک تکنسینهای مستقر در پایگاه هاستون ظرف چند دقیقه توانستند موقعیت دقیق خود را نسبت به وسیله نقلیه ماهنورد پیدا کنند.

17- کدام ماموریت آپولو بیشترین تعداد حوادث را داشت؟

آپولو 16. اولین مشکل در مرحله سوم این ماموریت انجام شد. سپس دوربین تصویربرداری که فضانوردان روی ماه حمل می کردند خراب شد و مشکلاتی در رایانه داخل وسیله نقلیه ماهنورد به وجود آمد.

18- وسیله نقلیه ماهنورد چگونه هدایت می شد؟

 

از طریق یک کلاش (cloche) که با آن قدمهای به جلو، عقب و به کنار رفتن کنترل و هدایت می شد.

19- آیا فضانوران همیشه محبور بودند تحت کنترل فرماندهی زمینی در مرکز فضایی هاستون قرار داشته باشند؟

بله. به استثنای پرواز آپولو 7 .

20- آیا حقیقت دارد که فضانوردان آپولو 11 یک شئ شناسایی نشده را در مدت پرواز به ماه دیدند؟

بله. اما به احتمال بسیار زیاد این شئ ناشناخته در مرحله سوم راکت زحل 5 جدا شده باشد.

21- چند کیلوگرم از سنگهای ماه در اولین ماموریت آپولوها و چند کیلوگرم در آخرین ماموریت به زمین آورده شد؟

در اولین ماموریت در مجموع 5/21 کیلوگرم و در آخرین ماموریت آپولو در مجموع 52/110 کیلوگرم سنگ ماه آورده شد.

22- فضانوردان چند گردش را روی ماه انجام دادند؟

فضانوردان آپولو 11 یک گردش را انجام دادند. فضانوردان آپولو 12 و آپولو 14 دو گردش و با آپولو 15 سه گردش انجام شد.

23 - شارژ باتری وسایل نقلیه ماهنورد چقدر عمل می کرد؟

 

حدود 78 در حداکثر سرعت.

 

24- آیا چرخهای ماهنورد می توانستند پنچر شوند؟

 

خیر. چراکه با شبکه ای سیمهای فولادی با روکش تیتانیوم ساخته شده بودند.

 

25- گردشهای روی ماه چقدر طول کشیدند؟

 

از حدود دو ساعت و نیم در آپولو 11 تا 7 ساعت و 36 دقیقه برای تجسس در ماموریت آپولو 17.

 

26- آخرین جملات تاریخی گفته شده روی ماه کدام بود؟

ائوجن سرنان در آخرین ماموریت آپولو گفت: "در اینجا انسان کشف خود را در ماه در دسامبر 1972 تکمیل کرد. می توانیم روح صلح را به نامی که در اینجا بر روی زندگی همه انسانها منعکس می شود بیفزاییم."

27- آیا تا به امروز تمام فضانوردان ماموریتهای آپولو زنده هستند؟

خیر. 8 فضانورد به دلایل طبیعی و یا حوادث رانندگی در گذشته اند.

29- چه کسی راکت زحل 5 را طراحی کرد؟

ورنهر فن براون که بعد از جنگ جهانی دوم از آلمان به آمریکا مهاجرت کرده بود.

30-  فضانوردان به چه طریقی روی ماه راه می رفتند و دمای روی ماه چقدر بود؟

به روشهای مختلف. به طور ساده با قدم زدن و یا جهیدن مثل کانگورو. دمای ماه از 120 درجه سانتیگراد در نور خورشید در جهت جنوبی تا 170- درجه در قلب شب ماه متغیر بود اما به هر حال فضانوردان آپولو 11 در دمای بین 5 تا 100- درجه سانتیگراد آزمایشات خود را انجام دادند.

31- ماموریتهای آپولو به چه دردی خوردند؟

 

از دیدگاه علمی برای شناخت بهتر تنها قمر زمین به خصوص بازسازی تاریخ آن.

 

32- بزرگی ماهنورد ماموریتهای آپولو چقدر بود؟

 

این وسیله نقلیه ماهنورد به طول 310 سانتیمتر، به عرض 183 و وزن 209 کیلوگرم بود.

 

33- در کل ماهنوردها چند کیلومتر پیمودند؟

 

فضانوردان نباید به دلایل امنیتی بیش از 5/9 کیلومتر از وسیله فرود آورنده فضانوردان دورتر می شدند و بنابراین در مجموع 65 کیلومتر را پیمودند.

 

34- ابعاد فضاپیمای آپولو که سه فضانورد را به ماه حمل می کرد چقدر بود؟

 

ارتفاع فضاپیمای آپولو 2/3 متر، قطر آن 9/3 متر و وزن آن 5 هزار و 900 کیلوگرم بود.

 

35- لباس فضانوردان ماه از چه موادی تشکل شده بود؟

 

از یک سری از لایه های مواد مختلف که مهمترین آنها عبارت بودند از: یک لایه نایلون، یک لایه نئوپرن و یک لایه دیگر از نایلون. تمام این لایه ها از پنج لایه پلی استری میلار آلومینیومی شده و پنج لایه از داکرون پوشیده بود و سپس دو لایه کاپتون و دو لایه تفلون بر روی تمام این لایه ها کشیده بود.

 

36-  آیا دانشمندان هم در گروه فضانوردان ماه شرکت داشتند؟

 

بله. در ماموریت آپولو 17 ، هریسون اشمیت زمین شناس شرکت کرد.

 

37- علاوه بر پرچم آمریکا پرچم کدام کشورها بر روی ماه نصب شدند؟

 

فرمانده آپولو 17 با خود پرچم چکسلاواکی را به افتخار اجدادش که در این کشور متولد شده بودند حمل کرد.

 

39- آیا دانه های گیاهان زمینی به روی ماه حمل شدند؟

 

بله. استورات روزا از آپولو 14 با خود صد دانه از گیاهان مختلف را از زمین به عنوان سوغات به ماه برد.

 

40- آیا در ماموریت آپولو از دارو نیز استفاده شد؟

 

بله. از داروهای ضد درد، قطره های چشمی، نرم کننده های بینی، کرم پوست، کپسول ضد تهوع، کپسول ضد اسهال و آنتی بیوتیک.







توصیه ایمنی برای حفاظت از اطلاعات


حفاظت از خود در محیط اینترنت کار بسیار پرچالشی است. اینترنت یک محیط جهانی است که اشخاصی بی پروا از آن سوی کره زمین قادر به شناسایی نقاط ضعف رایانه شما و سوءاستفاده از آن هستند. در زیر 10 اقدام مهم و اساسی که برای حفاظت از اطلاعات و منابع رایانه ای در برابر نفوذگران احتمالی باید انجام شود ذکر شده است.- نسخه پشتیبان از اطلاعات مهم تهیه کنید: از همه اطلاعات خود نسخه پشتیبان یا بک آپ تهیه کنید. یک کرم یا تروجان نفوذی برای از بین بردن همه اطلاعات شما کافی است.
- انتخاب کلمه عبور مناسب را سرسری نگیرید: کلمات عبوری انتخاب کنید که معقول و منطقی بوده و حدس زدن آنها دشوار باشد. همیشه کلمات عبور پیش فرض را تغییر دهید.
- نرم افزار آنتی ویروس فراموش نشود: از نرم افزارهای ضدویروس مشهور و معتبر استفاده کنید و همیشه آنها را به روز کنید.
- سیستم عامل رایانه را به روز نگه دارید: سیستم عامل خود را به طور مرتب به روز کرده و تمامی وصله های امنیتی عرضه شده توسط شرکت طراح هر سیستم عامل را بارگذاری و نصب کنید.
- مراقب نرم افزارهای ضعیف امنیتی باشید: حتی الامکان از استفاده از نرم افزارهای ضعیف و در معرض حمله خودداری کرده و قابلیت های خودکار نامطمئن آنها به خصوص در نرم افزارهای ایمیل را از کار بیندازید.
- رمزگذاری اطلاعات: از نرم افزارهای رمزگذاری اطلاعات مانند PGP در زمان ارسال ایمیل استفاده کنید. از این نرم افزار می توانید برای حفاظت از کل هارددیسک خود نیز استفاده کنید.
- نصب نرم افزارهای شناسایی عوامل نفوذی را فراموش نکنید: حتماً نرم افزاری برای شناسایی نرم افزارهای مخرب جاسوس روی رایانه تان نصب کنید. حتی بهتر است چندین نرم افزار برای این کار نصب کنید. برنامه های سازگار با دیگر نرم افزارهای مشابه مانند SpyCop انتخاب های ایده آلی هستند.
- به دور رایانه خود دیوار آتشین بکشید: از دیوار آتش یا firewall شخصی استفاده کنید. پیکربندی فایروال خود را به دقت انجام دهید تا از نفوذ به رایانه شما جلوگیری شود. این فایروال ها همچنین مانع وارد آمدن خسارت به شبکه ها و سایت هایی که به آنها متصل هستید، شده و قادر به تشخیص ماهیت برنامه هایی هستند که تلاش می کنند به شبکه اینترنت متصل شوند.
- حذف برنامه های دسترسی از راه دور: امکانات روی رایانه که به آنها احتیاج ندارید را از کار بیندازید.
به خصوص برنامه های کاربردی که دسترسی به رایانه شما را از راه دور ممکن می کنند مانند Remote Desktop، RealVNC و NetBIOS را حذف یا به اصطلاح disable کنید.
- از امنیت شبکه های رایانه ای اطمینان حاصل کنید: در جهت
ایمن سازی شبکه های رایانه ای و به خصوص شبکه های بی سیم بکوشید. شبکه های وای - فای خانگی را با کلمه عبوری با حداقل 20 کاراکتر ایمن کنید. پیکربندی اتصال لپ تاپ خود به شبکه را به گونه ای انجام دهید که برقراری ارتباط تنها در حالت Infrastructure اتفاق بیفتد.
هکرها روز به روز به روش های پیچیده تری برای سرقت اطلاعات کاربران روی می آورند ولی شما با رعایت همین نکات ساده، آسیب پذیری سیستم های رایانه ای خود را به حداقل خواهید رساند.

منبع : سرمایه






چرا ایرانی ها از محصولات اپل فراری هستند؟


اپل به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان کامپیوتر های دسکتاپ و لپ تاپ در دنیا شناخته شده است. این شرکت به دلیل ابتکارهایی که در تولید محصولات خود به کار می برد محبوبیت بسیار زیادی بین کاربران در سراسر دنیا کسب کرده است.

به عنوان نمونه این شرکت قبل از مایکروسافت در اواخر دهه ۷۰ قرن گذشته موفق به استفاده از ماوس در کامپیوترهای خود شد. همچنین این شرکت از اولین عرضه کنندگان یک کامپیوتر به صورت کامل ( شامل مانیتور ، صفحه کلید و ماوس ) بود. این نوآوری ها روی لپ تاپ های اپل هم ادامه پیدا کرد.

لپ تاپ های تولید شده توسط این شرکت همگی پشت مانیتور خود یک لوگوی اپل دارند که وقتی مانیتور روشن است ، آن لوگو هم با نور سفید می درخشد. طراحی منحصر به فرد این لپ تاپ ها زبانزد خاص و عام است. چندی پیش عکسی از یک سمینار IT در یکی از کشورهای اروپایی دریافت کردم که چهار پنجم حاضران دانشجو با لپ تاپ های اپل در آن سمینار حاضر شده بودند.

با وجود این همه موفقیت در جهان با تولید این محصولات منحصر به فرد،  چرا کامپیوتر ها و لپ تاپ های اپل هنوز در ایران محبوبیت زیادی پیدا نکرده اند ؟ اگر فرض را بر این بگیریم که این شرکت آمریکایی است و نمایندگی رسمی در ایران ندارد، به ناگاه نام DELL در ذهن ما نقش می بندد که آن هم آمریکایی بوده ولی سهم زیادی از بازار لپ تاپ ایران را در اختیار دارد.

به علاوه با عرضه سیستم های جدید اپل با پردازنده های اینتل دیگر نمی توان ادعا کرد که ضعف آن در عدم نصب ویندوز موجب بی میلی کاربران ایرانی به این کامپیوترها شده است. اپل مدت زیادی است پلتفرم سخت افزاری کامپیوترهای خود را از IBM به اینتل تغییر داده و موجب سهولت نصب ویندوز روی همه کامپیوتر های اپل گشته است.

به نظر می رسد اولین و مهم ترین عاملی که موجب عدم موفقیت کامپیوترهای اپل در ایران شده است قیمت های نا معقول است. در بازار ما متاسفانه همیشه ثابت شده که تنها اگر چند شرکت به صورت محدود روی یک محصول کار کنند ، سعی می کنند با هماهنگی هم قیمت آن محصول را تا جایی که امکان دارد و تا وقتی که می شود بالا نگاه دارند.

به عنوان نمونه iPhone در ابتدا با قیمت یک و نیم میلیون تومان در بازار ایران عرضه شد. در حالیکه هم اکنون با ۷۰۰ هزار تومان هم قابل خریداری است!  همین اتفاق برای کامپیوترهای اپل سال ها است رخ می دهد.

به شخصه شاهد بوده ام که در بازار ایران محصولات اپل گاهی با ۵۰۰ دلار اختلاف قیمت نسبت به بازار جهانی به کاربران عرضه می شود.

عامل دومی که کاربران ایرانی با ترس به محصولات اپل می نگرند عدم اطلاع آنها از قابلیت های جدید در کامپیوترهای اپل است. بارها با دوستانم در این مورد بحث داشته ام که اپل از ویندوز پشتیبانی می کند و یا اینکه در حال حاضر در بازار ایران می توان در فروشگاه های خاص لپ تاپ های ۱ میلیون تومانی اپل را هم ابتیاع کرد. در همه موارد ذکر همین دو مورد موجب تعجب طرف مقابل می شود.

اما هدف این قلم از ذکر موارد فوق تنها اشاره به این نکته است که در بازار ما محصولاتی وجود دارند که برای کاربران ایرانی پتانسیل آنها کشف نشده است. به عنوان نمونه به جرات ادعا می کنم که برخی از لپ تاپ های اپل از بسیاری لپ تاپ های دیگر در بازار ایران هم قیمت بهتر و هم بازده مناسب تری را به کاربران عرضه می کنند ، اما کسی آنها را نمی شناسد.
به امید اینکه روزی برسد هر کاربر ایرانی خود یک کارشناس محصولات سخت افزاری مورد نیاز خود باشد.

منبع : winbeta





18 ترفند برای افزایش سرعت کارکرد با لپ تاپ


لپ تاپ ها به سرعت جذابیت و افسون خود را هنگامی که شما باید دائما به دنبال پریز برق برای شارژ کردنشان باشید از دست می دهند. چه باید کرد تا باتری لپ تاپ حداکثر زمان ممکن برایتان شارژ نگه دارد؟ اگر می خواهید که همانند بسیاری از مردم، تجربه بدی از کار بر روی پروژه تان با لپ تاپ نداشته باشید، باید مراقب باتری لپ تاپ تان باشید تا در میانه یک کار مهم از هوش نرود.

مطمئنا رعایت این ۱۸ مورد، نه کار آسانی است و نه کار به صرفه ای. اما پیشنهاد می کنم که تعدادی از آنها را انتخاب کنید و مرتب انجام دهید، مطمئن باشید که از نتایج راضی خواهید بود.

۱- پس از خرید لپ تاپ ، از آن استفاده کنید تا کاملا شارژ تمام کند، وقتی که خاموش شد آن را برای دوازده ساعت روی شارژ بگذارید.

۲- دیفراگ منظم. هارد شما کارش را هر چه سریعتر انجام دهد، تقاضای کار کمتری برای هارد و باتری تان ارسال خواهد شد. با انجام مرتب سازی (Defregment) منظم هارد دیسک لپ تاپ تان کارایی آن را تا حد ممکن افزایش دهید. البته توجه داشته باشید که هنگام دیفراگ کردن حتما لپ تاپ تان به برق وصل باشد. این مرتب سازی باعث می شود که هرگاه درخواستی برای استفاده از هارد فرستاده می شود، کار با سرعت بالاتری انجام می شود و مصرف برق هارد کم می گردد و باتری مدت زمان بیشتری به کار ادامه می دهد.

۳- نور صفحه نمایشتان را کم کنید. امروزه اغلب لپ تاپ ها دارای قابلیت کم کردن نور صفحه نمایش هستند. برخی هم حتی دارای قابلیت بهبود کارکرد سی پی یو و سیستم خنک کننده هستند. پس میزان مصرف انرژی آنها را تا حد اقل ممکن کاهش دهید، تا بالاترین میزان عمر باتری را داشته باشید.

۴- نرم افزارهایی را که در پس زمینه سیستم عامل تان اجرا می گردند خاموش کنید.همه این برنامه ها بر میزان لود سی پی یو می افزایند و به سرعت شارژ باتری تان را کاهش می دهند. همچنین برنامه های غیر ضروری را که در نوار ابزار پایین دسکتاپ در حال اجرا هستند ببندید. برای این کار، به منوی Start بروید و گزینه Run را انتخاب کنید. در پنجره باز شده کلمه msconfig را تایپ کنید و اینتر را بزنید. حال تب Startup را انتخاب کنید. در اینجا تیک کنار برنامه هایی را که به لود شدن دائم آنها نیازی ندارید بردارید. مثلا برنامه آنتی ویروس شما باید دائما در حافظه لود شود، اما مثلا برنامه Quick Time نیازی به باز بودن دائم ندارد.

۵- ابزارهای خارجی غیر ضرور را به لپ تاپ وصل نکنید. ابزارهای USB (مانند موس) باتری لپ تاپ تان را خالی می کنند. هنگامی که از آنها استفاده نمی کنید، خاموش شان کنید. مطمئنا شارژ دیگر وسایل از طریق لپ تاپ (مانند Ipod) هنگامی که لپ تاپ از باتری استفاده می کند، سریعا شارژ را خالی می کنند.اگر نیازی به کارت شبکه بیسیم و بلوتوث تان ندارید آنها را هم خاموش کنید. زیرا هنگام روشن بودن بطورت خودکار دائما برای یافتن شبکه جستجو می کنند و این کار میزان بسیار زیادی انرژی باتری را مصرف می کند.

۶- رم سیستم تان را افزایش دهید. این کار به شما اجازه می دهد تا به جای اینکه سیستم مرتب از حافظه مجازی استفاده کند، پردازش هایتان را بیشتر با رم انجام دهید. حافظه مجازی برای انجام پردازش ها از هارد استفاده می کند و کارایی مصرف انرژی آن بسیار پایین است. توجه داشته باشید که افزودن رم باعث افزایش مصرف انرژی می شود، اما کارایی آن بیشتر از برنامه های شبیه سازی است که حافظه مجازی را ایجاد می کنند.

۷- هارد درایو و ابزارهای سی دی / دی وی دی را خاموش کنید. میزان مصرف انرژی سی دی/ دی وی دی درایو ها از هارد هم بیشتر است. حتی وجود سی دی در درایو باعث مصرف بیشتر می گردد، حتی اگر از آن استفاده هم نشود. تا جایی که ممکن است سعی کنید که به جای درایو نوری از برنامه های درایو مجازی مانند الکل ۱۲۰% استفاده کنید.

۸- اتصالات باتری را تمیز نگه دارید. هر دو ماه یک بار پارچه ای را به الکل آغشته کرده و اتصالات فلزی باتری را تمیز کنید.این کار راندمان جابجایی انرژی بین باتری و لپ تاپ را بالا می برد.

۹- از باتری تان مراقبت کنید. باتری را به کار وادارید. باتری شارژ شده را برای مدت طولانی بلااستفاده نگذارید. هر بار که باتری را شارژ می کنید، آن را حداکثر طی یک تا دو هفته استفاده کنید. همچنین، شارژ باتری های Li-On را هیچگاه کاملا خالی نکنید. در صورتی که از باتری های نیکل کادمیوم استفاده می کنید، اجازه دهید که کاملا خالی شوند و سپس آنها را شارژ کنید. باتری های جدید NiMH نیازی به این کار ندارند و باتری های Lithium-ion از آن هم بهترند.

۱۰- هایبرنت به جای استند بای. اگر کامپیوترتان در طول روز مدتی را بدون استفاده است، آن را به گونه ای تنظیم کنید که پس مدت معینی وارد وضعیت استند بای شود. اگر چه قرار دادن لپ تاپ در حالت استند بای باعث صرفه جویی زیادی در مصرف انرژی می گردد و همچنین سریعا به حالت آماده به کار بر می گردد، اما به هیچ وجه کارایی آن به اندازه صرفه جویی انرژی در حالت هایبرنت نیست. هایبرنت کردن سیستم در عین حال که باعث حفظ دوره کاری تان می گردد، ابزارهای تان را کاملا خاموش می کند تا استفاده انرژی نداشته باشند.

۱۱- دمای عمومی سیستم تان را پایین نگه دارید. لپ تاپ در دماهای پایین تر کارایی بهتری خواهد داشت. هرچند وقت یک بار منافذ هوا را با یک پارچه یا تمیز کننده صفحه کلید پاک کنید و یا اینکه هرسال یک بار آن را برای سرویس ببرید.

۱۲- تنظیمات انرژی را بهینه سازی کنید. در کنترل پنل ویندوزتان از طریق گزینه Power Option میزان مصرف انرژی را بهینه کنید. برای نتایج مناسب گزینه Max battery را انتخاب کنید.

۱۳- از چند برنامه به شکل همزمان استفاده نکنید. هنگامی که از باتری استفاده می کنید، هر بار فقط یک کار را انجام دهید و سپس سراغ کار بعدی بروید. هنگامی که بر روی یک صفحه گسترده کار می کنید، برنامه ایمیل تان هم در حال کار است؛ همزمان به موسیقی هم گوش می دهید. ذهن تان را بر روی یک کار متمرکز کنید. اگر این کار را نکنید، قبل از اینکه هیچ کاری به پایان برسد باتری تان خالی شده است.

۱۴- کارهای ساده را از لپ تاپ تان بخواهید. فعالیت هایی مانند چک کردن ایمیل و پردازش متن بسیار کمتر از بازی ها و پخش دی وی دی مصرف انرژی دارند. اگر در هنگام مسافرت تنها یک باتری شارژ شده دارید، در مورد نحوه کارتان عاقلانه تر فکر کنید.

۱۵- برای خودتان لپ تاپ های کاراتر بخرید. هم اکنون به جایی رسیده ایم که کارخانه های سازنده صحبت از باتری های یک روزکامل می کنند و لپ تاپ های کاربردی تری به بازار می آیند، سعی کنید که لپ تاپ قدیمی تان را با مدل های جدید تر و کاراتر جایگزین کنید.

۱۶- عملکرد ذخیره خودکار را خاموش کنید. قابلیت ذخیره خودکار مایکروسافت ورد و اکسل بسیار به درد بخورند، اما برای انجام منظم این کار هارد باید بیشتر کار کند و مصرف انرژی آن بالا می رود. البته اگر آن را خاموش کنید، بهتر است که هنگامی که باتری ضعیف است این قابلیت را دوباره روشن کنید تا قبل از اینکه سیستم تان بیهوش شود کارهایان ذخیره شوند. ضمنا درخصوص استفاده از این نکته دقت بیشتری به خرج دهید تا اطلاعات تان را از دست ندهید.

۱۷- میزان انجام کارهای گرافیکی را کاهش دهید. شما می توانید این کار را با تغییر رزولوشن صفحه نمایش و خاموش کردن قابلیت های تفننی گرافیک انجام دهید. امروزه کارت های گرافیک هم اندازه و یا حتی بیشتر از هارد دیسک مصرف انرژی دارد.

۱۸- همیشه هنگام مسافرت حداقل دو باتری شارژ شده را به همراه داشته باشید.


منبع : winbeta






Apple iPhone 3GS نسل سوم از یک اتفاق


انقلابی که ورود Apple به دنیای موبایل به همراه داشت را همه به خاطر دارند محصولی که با تغییر تمامی تعریف های سنتی پیرامون موبایل نگرش جدیدی را پیش روی دیگر سازندگان و تولید کننده گان قرار داد. این محصول طوفانی که سال گذشته را نیز با معرفی 3G کاملا موفقیت آمیز به پایان رساند اینک بار دیگر بر سر زبانها افتاده است، iPhone 3GS آخرین مدل ارائه شده توسط Apple است که میزان امکانات و تغییرات صورت گرفته در آن در سطح بالاتری از قبل قرار دارد. با ما در بررسی این گوشی زیبا همراه شوید.

 

مدل و نام Apple iPhone 3GS
ابعاد 12.3×62.1×115.5 میلی متر
وزن 135 گرم
صفحه نمایش 3.5 اینچ
480×320 پیکسل
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی ندارد+256MB RAM+16/32GB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل iPhone OS 3.0 based on Mac OS
پردازنده ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX graphics
وضوح دوربین 3.15 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری VGA با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری نامشخص

 

تب آیفون همه را گرفته است این محصول همانند دیگر محصولات رویائی اپل همچنان از پر فروش ترین تولیدات موبایل در تمامی دنیا به حساب می آید و با اینکه برای مدتی طولانی تنها برای یک کشور خاص و یک اپراتور خاص تر ارائه می گردید اما با اینحال به رکورد فروش استثنائی بیش از 20 میلیون دست یافت که رقمی نیست که بتوان به راحتی از آن گذشت. این محصول خواستنی اما همچون دیگر نمونه ها در دنیای موبایل با نقائص و مشکلات خاص خود نیز روبرو بوده است که همواره کاربران و منتقدان این گوشی در هر دو جبهه، از آنها بعنوان اصلی ترین دلائل بازدارندگی برای خرید این محصول یاد می کنند که شاید از همه روشن تر و ملموس تر محدودیت هائی بود که برای فروش این گوشی تنها با سرویس اپراتور خاص آن اعمال می گردید و با اینکه این مشکل در اندک زمانی با امکان شکستن قفل نرم افزاری دستگاه و اصطلاحا آنلاک کردن گوشی به راحتی مرتفع گردید اما همچنان این مشکل برای بسیاری از کاربران که علاقه ای به آنلاک کردن گوشی خود و محروم شدن از سرویس های محتلف را نداشتند بطور کامل برقرار بود. از این گذشته در رده سخت افزاری و امکاناتی که این جواهر گرانبها ارائه می داد نیز کاستی های دیده می شد که بسیاری از آنها مدت ها بود از ساختار گوشی های ارزان قیمت بازار نیز رخت بر بسته بودند از آن جمله می توان به دوربین بسیار ساده و ابتدائی آن که حتی قابلیت فیلمبرداری را نیز از کاربران خود دریغ کرده بود اشاره کرد. عدم پشتیبانی از شبکه پر سرعت 3G نه تنها برای کاربران آیفون اولیه بلکه برای خود اپراتور AT&T که خود از ارائه دهنده گان این سرویس پر سرعت بود نیز مشکل بزرگی به حساب می آمد میزان بزرگی این مشکل تا جائی بود که Apple نسخه دوم آیفون را با تاکید فراوان بر پشتیبانی از شبکه های نسل سومی با نام iPhone 3G نامید و در هیاهوی شادمانی برای تعبیه این قابلیت در آیفون از دیگر اصلاحات سخت افزاری بطور کامل چشم پوشی کرده و نسخه جدید بجز قابلیت 3G (و افزایش حافظه داخلی) تقریبا هیچ تغییری را نسبت به نسخه 2G ارائه ننمود و به همین علت در بسیاری از کشورهائی که هنوز امکان مخابراتی 3G جائی در آنها ندارد میزان فروش 2G همچون از برادر کوچکتر خود بالاتر بود که این موضوع اندک اندک سازندگان آیفون را به فکر تولید آیفونی دیگر با تغییرات مشخص و جدید انداخت محصولی که به رسم همیشگی آیفون بار دیگر ابتدای تابستان را برای نمایش و حضور در بازار انتخاب کرد این محصول جدید که با اندکی کج سلیقگی (البته به نظر من) iPhone 3GS نامیده شده بلاخره پدربزرگ دو ساله خود را با تغییرانی مشخص روبرو کرده است که دایره آنها نه تنها به موارد مشخص سخت افزاری بلکه به تغییرات فراوان نرم افزاری نیز اشاره دارد و نامیده شدن آن به نام 3GS که S در آن به معنای سرعت (Speed) بکار گرفته شده است نیز خود بر این تغییرات صحه گذاشته است جائیکه بر طبق گفته های رسمی سازندگان 3GS این محصول جدید تا 20 برابر از نسخه قبلی سریع تر است که این رقم نه تنها به اتصالات تحت شبکه مرتبط می گردد بلکه به تغییرات اینترفیس جدید و تسهیل گردش در منوهای مختلف نیز باز می گردد. افزایش حافظه، تغییر دوربین، افزایش فرکانس پردازنده و حافظه RAM و بلاخره تغییرات گسترده در پروفایل های مورد پشتیبانی در ارتباطات بلوتوثی از دیگر نکات مثبتی ست که در نگاه اول می توان برای 3GS بر شمرد.

 

 

جعبه iPhone 3GS بسیار ساده و کوچک طراحی شده و بجز افزوده شدن یک S به پایان نام آن هیچ تغییر دیگری نسبت به iPhone 3G نداشته است. محتویات این جعبه نیز به مانند ظاهر آن بسیار اندک و کاملا استاندارد است در اینجا یک کابل USB و یک شارژر که از همین کابل استفاده می کند به همراه یک هدست جدید سیمی دیده می شود که نه تنها در آن خبری از Stand موجود در نسخه اولیه نیست بلکه دستمال مخصوص تمییز کردن گوشی که در هر دو نسخه قبلی موجود بود نیز حذف گردیده است.

 

 

 تنها نکته جدید موجود در این قسمت همانطور که گفته شد هدست سیمی جدید آن است که با اینکه در نگاه اول تفاوت چندانی با نسخه قبلی ندارد اما نگاه دقیق تر به این قسمت منجر به یافتن دکمه های سه گانه کنترلی بروی آن می گردد این دکمه ها که برای استفاده صحیح از آنها می بایست به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کرد علاوه بر کنترل موسیقی کارکردهای دیگری نیز دارند بدین صورت که دکمه های بالائی و پائینی برای کنترل صدا مورد استفاده قرار می گیرد و دکمه میانی با اولین کلیک بعنوان Play/Pause، با دو کلیک پیاپی برای حرکت سریع به جلو روی آهنگ (Fast Forwarding) و بلاخره سه کلیک پیاپی بروی این کلیک باعث حرکت سریع روی به عقب (Fast Rewinding) می گردد. دیگر کارکرد های این کلید در هنگام دریافت تماس است که با یک تک کلیک می توان به تماس پاسخ داد و در انتها با یک کلیک دیگر به تماس خاتمه داد. در تمامی لحظات با فشردن و نگاه داشتن این کلید می توان قابلیت Voice Controlling گوشی را فعال کرد.

 

 

با در دست گرفتن نسخه جدید iPhone تقریبا هیچ تغییری را در ساختار آن نسبت به قبل نمی توان یافت در واقع در هیچ نقطه ای از گوشی به عنوان جدید 3GS اشاره ای نشده است که این با توجه به استفاده از پوسته ای کاملا مشترک میان 3GS و 3G تشخیص آنها را به امری تقریبا غیرممکن بدل کرده است.

 

 

 

نمای سه بعدی فوق برگرفته از سایت GSMArena می باشد

 

 تنها تغییری که به سختی می توان آن را تغییر نامید رنگ متفاوت نوشته های پشت دستگاه است که از خاکستری در 3G به سفید در 3GS تغییر یافته اند. ابعاد گوشی 12.3×62.1×115.5 با وزن 135 گرم است که بجز افزایش یکی دو گرمی در وزن هیچ تفاوتی با 3G نکرده است.

 

 3GS در مرکز، 3G در سمت چپ و 2G در سمت راست

 

مهمترین بخش در ساختار دستگاه همچون قبل صفحه نمایش 3.5 اینچی بسیار با کیفیت آن است که با اینکه با وضوح 480×320 پیکسلی و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و همچنین استفاده از فناوری خازنی برای قابلیت لمسی هیچ گونه تغییری نسبت به دو مدل قبلی نکرده است اما همچنان یکی از بهترین های این کلاس و با اندکی جرات می توان آن را بهترین صفحه نمایش فعلی بازار مخصوصا در کارکرد در نور مستقیم خورشید دانست. البته از وضوح نچندان بالای این صفحه نمایش نباید به راحتی گذشت چرا که در حال حاضر در بازار گوشی های حتی غیر هوشمند نیز مدل هائی با وضوح WVGA به چشم می خورد که نسبت به وضوح بکار گرفته شده در هر سه آیفون بسیار بالاتر می باشند. اما Apple نیز دلائل خاص خود را برای این عدم افزایش وضوح داشته است دلائلی که شاید مهمترین آنها سیل عظیم برنامه های ساخته شده برای دو نسخه قبلی ست که طبعا با این وضوح سازگاری دارند و افزایش وضوح صفحه نمایش در این مدل جدید می توانست بسیاری از این برنامه ها را در مدل جدید بلا استفاده گذارده، سود سرشاری را از جیب سازندگان اپل خارج سازد. البته این تمام ماجرا نیست چرا که علاوه بر بکارگیری پوشش Oleophobic (آنطور که Apple می گوید) در این صفحه نمایش که باعث پاک شدن آسانتر اثر انگشت و کثیفی بروی آن گردیده است با در کنار هم قرار دادن هر سه نسخه آیفون، امتیاز بالاتر در روشنائی و کنتراست را می بایست به نسخه جدید داد  این تغییر نسبتا کوچک مخصوصا در مورد نسخه 3G که تصاویر آن اندکی به آبی تمایل داشت مشخص می گردد. دیگر المان های حاضر در بخش روئی هیچ تغییری را نشان نمی دهند. جائیکه بر بالای صفحه نمایش اسپیکر برقراری تماس، سنسور تنظیم نور و Proximity Sensor قرار دارد که این آخری قابلیتی بود که برای اولین بار در ورژن اولیه آیفون ارائه شد و اینک با وظیفه غیر فعال کردن صفحه نمایش در حین تماس و نزدیک کردن گوشی به صورت، به جزئی استاندارد در صفحه نمایش های حساس مخصوصا نمونه های خازنی بدل شده است. در زیر صفحه نمایش نیز به مانند همیشه کلید Home جای گرفته است.

 

 

 

 

 

 

 

در سمت چپ گوشی به مانند قبل کلید دوگانه Rocker برای تغییر حجم صدا به همراه کلید فعال سازی Silent Mode جای دارند. سمت راست به مانند دو سال گذشته خالی از هر نوع المانی ست و جستجو برای یافتن کلید شاتر دوربین در این قسمت مخصوصا حالا که دوربین به قابلیت فوکوس اتوماتیک مجهز شده است به هیچ نتیجه ای منجر نمی شود. در بالای گوشی همچون قبل پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست، کلید Power و محل قرارگیری سیمکارت جای گرفته است که این آخری همچنان به ابزار جداگانه ای برای گشوده شدن و جایگذاری سیمکارت احتیاج دارد. المانهای حاضر در قسمت پائین نیز همان هایی هستند که پیش از این به دیدنشان عادت کرده ایم دو شکاف اسپیکر و میکروفون (که در نگاه اول دو اسپیکر استریو به نظر می رسند) و از دید پائین شکاف سمت چپ به اسپیکر  و سمت راستی به میکروفون تعلق دارد که این موضوع در هنگام در دست گیری گوشی به فرم افقی به راحتی موجب پوشیده شدن اسپیکر توسط دست راست می گردد. محل اتصال کانتکتور Dock در میانه این قسمت دیگر بخش قابل ذکر در پائین دستگاه می باشد.

 

 

پشت گوشی بجز نوشته های سفید رنگی که پیش از این به آنها اشاره کردیم (و البته در نسخه سفید طبعا تفاوتی ایجاد نمی کنند)، دقیقا همان منظره ای ست که در iPhone 3G نیز دیده بودیم سطحی کاملا براق و مستعد فوق العاده جذب اثر انگشت که دوربینی ساده و بدون هیچ نوشته و جزئیات اضافه ای را در گوشه سمت راست قسمت بالائی جای داده و نوشته های همیشگی این قسمت همچون استانداردهای FCC و ظرفیت دستگاه در پائین دیده می شوند. اما این همه ماجرا نیست چرا که همانطور که حتما تا بحال متوجه شده اید این دوربین دیگر همان دوربین ساده قبل نیست و علاوه بر اینکه بلاخره رزولوشن 2 مگاپیکسل را با بهره گیری از یک نمونه 3.15 مگاپیکسلی ترک گفته بلکه به قابلیت فوکوس اتوماتیک نیز مجهز شده است که با اینکه همچنان آیفون را از استانداردهای یک Camera Phone دور نگه داشته است اما در کل پیشرفت قابل تقدیری از سوی طراحان سرسخت اپل به حساب می آید. طراحی یک دست و غیر قابل نفوذ این قسمت بار دیگر عدم امکان دسترسی مستقیم به باتری دستگاه را یادآور می شود و به همین علت همچنان در مورد ظرفیت این باتری نمی توان اظهار نظر درستی کرد اما از روی اعداد اعلام شده می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که ظرفیت این باتری نسبت به نسخه قبلی بهبود یافته است جائیکه دوام باتری در هنگام مکالمه از 10 به 12 ساعت، در هنگام پخش موسیقی از 24 به 30 ساعت و در پخش ویدئو از 7 به 10 ساعت ارتقا یافته است البته زمان Stand-by همچنان همان 300 ساعت قبلی ست. در دنیای واقعی اما آنچنان تفاوت زیادی با iPhone 3G دیده نمی شود و با استفاده سنگین از تمامی امکانات دستگاه حتی یک روز نیز نمی توان بروی این باتری حساب کرد. البته این زمان بشدت به نوع استفاده از گوشی باز می گردد و با گذشت زمان و تکراری شدن قابلیت های رنگارنگ دستگاه برای کاربران و استفاده کمتر از این قابلیت ها، مطمئنا دوام باتری نیز بهبود قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد.

اما افتخار تغییرات نوین و  انقلابی صورت گرفته در آیفون جدید تنها به بخش سخت افزاری آن تعلق نمی گیرد چرا که یکی از اصلی ترین موارد بهبود یافته در اینجا نسخه جدید سیستم عامل با نام iPhone OS 3.0 و ساختار منوئی آن است که بیش از 100 نقطه برتری نسبت به ورژن قبلی داشته و علاوه بر 3GS در دو مدل دیگر نیز قابل نصب است. البته موارد بخصوص و ویژه ای نیز در این اینترفیس دیده می شود که تنها در 3GS قابل استفاده می باشند. مهمترین تغییرات صورت گرفته در این پوسته جدید را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

الف- تغییرات مهم در ساختار اینترفیس:

 

1.Spotlight اپلیکشنی ست که برای جستجو در نظر گرفته شده و با فشردن کلید Home در صفحه اصلی ظاهر می گردد این برنامه کلیه قسمت های دستگاه را مورد جستجو قرار داده و موارد یافت شده را برای قسمت های مختلف بصورت جداگانه نشان می دهد.
2.افزایش تعداد زبانها و کیبوردهای مورد پشتیبانی توسط دستگاه (خبری از فارسی نیست).
3.افزایش دایره نظارت والدین (Parental Control) در قسمت هائی نظیر فیلم ها، محتوای تلویزیونی و همچنین در App Store
4.ضبط صدا، ویرایش و ارسال آن بوسیله MMS یا ایمیل. (هنوز امکان ضبط صدا در حین تماس بصورت پیش فرض وجود ندارد)    
5.کلیک دوگانه بروی کلید Home علاوه بر امکان احضار Spotlight می تواند برای فعال سازی دوربین و یا کنتاکنت های پر استفاده (Fav Contacts) مورد استفاده قرار گیرد.
6.تعداد Application Screen ها از 9 به 11 افزایش یافته است
7.اتصال Peer-to-Peer از طریق Wi-Fi امکان پذیر گردیده است.
8.قدرت و دامنه لغت دیکشنری پیش فرض افزایش یافته است.
9.مسیر یابی Turn-by-Turn از طریق نرم افزارهای جداگانه و همچنین نقشه های جداگانه قابل انجام است
10.محدودیت حجم پادکست های قابل دانلود از طریق 3G حذف گردیده است.

ب- تغییرات قابل ذکر در بخش ورود متن و مدیریت:

 

1.امکان کات، کپی و Paste در اکثر بخش های متنی حتی در مرورگر قابل دسترسی ست
2.افزوده شدن باکس pop-up برای Undo/Redo با تکان دادن گوشی در حین نوشتن متن
3.صفحه کلید افقی که بجز در باکس های pop-up و تقویم در تمامی دیگر بخش ها در دسترس است
4.ضرورت استفاده از یک space بین دو کلمه برای کارکرد صحیح قابلیت predictive texting حذف گردیده است

پ-  تغییرات حاضر در دفترچه تلفن و منوی ثبت تماس:
1.امکان استفاده از قابلیت Swipe-to-delete برای حذف یک شماره
2.امکان به اشتراک گذاشتن اطلاعات یک کنتاکت از طریق MMS یا ایمیل با فرمت .vcf
3.افزوده شدن جزئیات به بخش اطلاعات تماس ها شامل مدت زمان مکالمه و نوع شماره تماس گیرنده (شماره موبایل، شماره محل کار و...)
4.امکان حذف تماس مورد نظر از بخش Call Log و همچنین قابلیت ویرایش مستقیم کنتاکت دلخواه از این بخش

ت- تغییرات در منوی پیام:
1.پشتیبانی از MMS (البته به شرط ارائه توسط اپراتور)
2.امکان Forward کردن SMS و همچنین ترکیب کردن و جای دادن چند SMS مختلف و فرستادن آنها در قالب یک پیام
3.نوار جستجو در بخش ایمیل در میان عناوین فرستندگان و موضوعات نامه ها جستجو می کند
4.افزوده شدن گزینه Load/don't Load Remote Image برای نمایش یا حذف تصاویر موجود در ایمیل ها
5.امکان الصاق مستقیم عکس های موجود در گالری نمایش تصاویر به ایمیل ارسالی
6.امکان ارسال یک عکس کامل از طریق ایمیل با جایگذاری آن در بخش بدنه پیام (و نه در بخش attachment)
7.امکان غیر فعال کردن گزینه text message reminder alert
8.امکان عدم نمایش گزینه Preview برای SMS ها
 
ث-  تغییرات در اینترفیس دوربین:
1.پیش نمایش آخرین عکس گرفته شده در گوشه پائین سمت چپ

ج- تغییرات در مرورگر وب Safari :

 

1.افزوده شدن پسورد و مدیریت Auto fill
2.سیستم Anti Phishing با پشتیبانی از EV Certificate
3.افزوده شدن پشتیبانی از Proxy
4. افزوده شدن گزینه Copy Link و باز کردن آن در یک صفحه جدید
5.بهره گیری از موتور جدید SquirelFish Extreme در رندر کردن محتوای HTML و JavaScript که این عمل در iPhone 3G با سیستم عامل جدید تا 2 برابر سریع تر نسبت به قبل و در iPhone 3GS تا 3 برابر سریع تر از iPhone 3G با همین سیستم عامل انجام می شود.
6.پشتیبانی از استریم ویدئویی بر پایه HTML 5.0، h.264 و HTTP که کیفیت و Bitrate با توجه به سرعت اتصال تنظیم می گردد
7.قابلیت Auto-login برای اتصالات Wi-Fi عمومی
8.امکان بستن یک تک صفحه باز در صفحه اصلی Safari که بلافاصله با یک صفحه جدید خالی جایگزین می گردد

چ-  تغییرات در پلیر iPod:
1.امکان Shake-to-shuffle یا تکان دادن گوشی برای پخش تصادفی آهنگ ها
2.افزوده شدن باکس جستجو به اینترفیس پلیر
3.نمایش Album Art در هنگام شارژینگ و پخش همزمان آهنگ
4.قابلیت دسترسی به آلبوم های موسیقی iPod برای نرم افزارهای غیر اپلی
5.امکان حرکت دقیق تر رو به جلو و عقب در موسیقی و در ویدئو با استفاده از Media Scrubber

ح- تغییرات در کلاینت YouTube:
1.امکان Log-in مستقیم و همچنین مشترک شدن از درون خود اینترفیس
2.امکان مشاهده کامنت ها در YouTube
3.امکان ارزش گذاری (Rating) بروی ویدئوها
خ- تغییرات در منوی تقویم:
1.پشتیبانی از Exchange
2.پشتیبانی از سیستم جدید CalDAV که پروتکلی تقویمی و اصطلاحا Scheduling بوده که در طی آن به کاربر اجازه دسترسی به تقویم و همچنین تنظیم یک قرار ملاقات با دیگر کاربران از طریق یک سرور و یا سرورهای متفاوت دیگر داده می شود. از نمونه های معروف این سیستم می توان به Google Calendar، Apple iCal و Yahoo Calendar اشاره کرد.

د- تغییرات در Notes:
1.یادداشت ها (Notes) اینک از طریق iTunes قابل Synchronize شدن با دیگر Application های نوشته شده توسط دیگران را دارند
2.افزوده شدن امکان Swipe to delete برای حذف یادداشت های دلخواه
3.افزوده شدن قابلیت جستجو در Notes

ذ- تغییرات در بلوتوث دستگاه:
1.پشتیبانی دستگاه از پروفایل A2DP در انتقال صوت به هدست های استریو بلوتوث (این قابلیت در iPhone 2G با سیستم عامل جدید نیز فعال نمی شود)
2.پشتیبانی از اتصال دو گانه Peer-to-Peer
3.امکان استفاده از گوشی بعنوان مودم از طریق اتصال USB یا بلوتوث (Internet Tethering) که البته به محدودیت های اپراتور نیز بستگی دارد (این ویژگی نیز علیرغم سیستم عامل جدید در iPhone 2G فعال نمی شود)

ر- تغییرات در فروشگاه های iTunes و AppStore:
1.امکان ایجاد یک اکانت در iTunes Store بطور مستقیم از طریق خود گوشی
2.امکان خرید یا اجاره کردن فیلم ها مستقیما از طریق خود گوشی
3.امکان مدیریت اکانت های مختلف شخص در iTunes/AppStore مستقیما از طریق خود گوشی (جابجائی بین اکانت ها و موارد مشابه)
4.شیوه جدید مشاهده تصاویر محصولات در AppStore از طریق نمایش و Scroll افقی
5.افزوده شدن نرخ اشتراک ماهیانه برای برخی Application ها 
6.Application ها غیر رایگان اینک می توانند از طریق محیط خود برنامه به نسخه بالاتر و یا سرویس های بیشتر در ازای پرداخت پول اقدام نمایند. سهم 30 درصدی Apple از سود این ماجرا البته تغییری نکرده است.

عناوین تغییرات اشاره شده که شماره آنها به بیش از 100 عنوان می رسد و ما در اینجا به مهمترین های آنها اشاره کردیم با اینکه به نسخه جدید iPhone و همچنین به مدل های قبلی به شرط ارتقا ویژگی های مهمی را بخشیده است اما همچنان می توان ایرادهائی به قابلیت های آیفون در هر سه نسخه وارد نمود که برخی از آن ها کاملا حیاتی به نظر می رسند برخی از این ایرادات به شرح زیر هستند:
-عدم پشتیبانی از نمایش محتوای Flash در مرورگر وب
-نبود یک File Manger جداگانه برای دسترسی به تمامی فایل ها از یک نقطه
-نبود فیدبک ویبره ای در هنگام لمس صفحه نمایش
-پاشنه آشیل همیشگی یعنی عدم امکان دریافت و ارسال فایل از طریق بلوتوث
-عدم امکان پاک کردن کنتاکت ها از طریق Swipe-to-delete و یا پاک کردن گروهی آنها
-ایرادات منوی پیام ها شامل عدم شمارش کاراکترها در هنگام نوشتن پیام و عدم وجود سیستم Delivery
-ایرادات کلاینت ایمیل شامل عدم وجود Bulk، عدم وجود Mark as Read، عدم پشتیبانی از محتوای ZIP یا RAR و عدم جستجوی عبارت مورد نظر در بدنه پیام
-عدم وجود شماره گیری هوشمند (که البته Spotlight بجای آن در نظر گرفته شده است)
-عدم وجود برنامه ای برای عملیات TO-DO
-عدم وجود قابلیت Turn-to-Mute برای قطع صدای زنگ با برگرداندن گوشی
-عدم وجود یک Wireless Manager کامل که تمامی گزینه های ارتباطی نظیر 3G، GPS، Wi-Fi، Airplane mode، بلوتوث و مواردی نظیر این را در خود جای دهد
-عدم پشتیبانی از یک Multitasking واقعی (هرچند که باور کردن آن اندکی سخت است)
-عدم دسترسی به حافظه داخلی بالای دستگاه بعنوان Mass Storage در ویندوز
-وابستگی کامل کلیت آیفون به نرم افزار iTunes بدین معنا که بدون این نرم افزار امکان آپلود کردن یک محتوا از دو کامپیوتر مختلف وجود ندارد
-فرمت های محبوب DivX و XviD همچنان در لیست فرمت های مورد پشتیبانی آیفون قرار ندارد و هنوز هم هیچ نرم افزار رسمی برای اجرای این دو فرمت ارائه نشده است.

با این پیش زمینه و آشنائی کلی با تغییرات در فضای سیستم عامل جدید بهتر است به برخی از این تغییرات نگاه دقیق تری بیاندازیم. شاید مهمترین ارتقا صورت گرفته در 3GS که با سیستم عامل جدید نیز تکمیل گردیده است سرعت پاسخگوئی گوشی در قسمت های مختلف آن باشد، جائیکه به رغم عملکرد مطلوب iPhone 3G که آن را در ردیف گوشی های سریع جای داده بود، اما 3GS به لطف تغییرات سخت افزاری مختلف در ساختار نسخه جدید حتی از 3G نیز بسیار درخشان تر است که در این زمینه می توان به سرعت گشوده شدن برنامه ها و عملکرد آنها (بخصوص در مرورگر وب) و موارد دیگری همچون سرعت چرخش اتوماتیک تصویر با تغییر مکان دستگاه اشاره کرد. از دیگر نکات قابل اشاره در این مقوله سرعت آماده به کار شدن گوشی با روش کردن آن یا اصطلاحا آپ شدن آن است که این زمان برای 3GS در حدود 15 ثانیه و برای 3G با سیستم عامل جدید دو برابر این مقدار یعنی حدودا 30 ثانیه است که این بخوبی تاثیر ارتقا سخت افزاری صورت گرفته در مدل جدید را به نمایش می گذارد. Spotlight ویژگی دیگری ست که در نسخه جدید بسیار به آن اهمیت داده شده است. این کلاینت جستجو می تواند در 9 بخش مختلف شامل دفترچه تلفن، پلیر موسیقی، اپلیکشن ها، ایمیل، تقویم، یادداشت ها، کتاب های صوتی، ویدئوها و پادکست ها به جستجوی عبارت مد نظر کاربر گشته و نتیجه را بصورت جداگانه برای هر بخش به نمایش درآورد. شیوه نمایش این نتایج نیز بصورت دلخواه قابل مرتب کردن است. اینترفیس این قسمت بسیار روان و سریع است و گشوده شدن اپلیکشن ها و فایل های جستجو شده نیز با یک استثنا یعنی فایل های موسیقی، کاملا سریع صورت می گیرد. افزوده شدن امکان Cut/Copy/Paste به بخش های مختلف اینترفیس از دیگر ارتقاهای مطلوب در نسخه سوم سیستم عامل جدید است که تقریبا در تمامی بخش های دستگاه که با متن سر و کار دارد امکان استفاده از آن وجود دارد که مرورگر وب نیز در میان لیست بخش های مورد پشتیبانی قرار دارد. از معدود قسمت هائی که نمی توان متن موجود در آن را کپی کرد می توان به صفحات pop-up در مرورگر وب و منوی بازی ها اشاره کرد. از نکات عجیب در این بخش نگه داری متن کپی شده در Clipboard حتی پس از ریست کردن گوشی است. ویژگی جالب دیگر در سیستم عامل جدید قابلیت redo/undo است که در تمامی قسمت هائی که با کیبورد سر و کار دارد قابل استفاده می باشد این امکان با تکان دادن گوشی و یا ضربه زدن به آن در حین تایپ با نمایش منوی دوگانه آن در دسترس قرار می گیرد. البته امکان غیر فعال کردن این ویژگی نیز طبعا در نظر گرفته شده است. کیبورد افقی دستگاه یکی دیگر از تغییرات مهم پوسته جدید است که در نسخه قبلی بعنوان یکی از مهمترین مشکلات اینترفیس به حساب می آمد اما اینک به لطف تغییرات جدید، از این کیبورد بزرگ و خوش دست علاوه بر نوشتن پیام می توان در بخش یادداشت ها (Notes)، مرورگر وب و بخشی از دفترچه تلفن که با انتخاب گزینه "Add to Contacts" در حالت افقی از منوی پیام ظاهر می شود استفاده کرد. البته هنوز نیز نمی توان از این کیبورد در منوی تقویم استفاده کرد.

 

اما همانطور که در بالا نیز بطور مختصر به آن اشاره شد برخی از تغییرات جدید در نسخه سوم سیستم عامل منحصرا برای 3GS طراحی شده و در دو نسخه قبلی نمی توان از آنها بهره گرفت. دو عنوان مهم در این زمینه به قابلیت Voice Control و همچنین قطب نمای مغناطیسی موجود در 3GS باز می گردد. قابلیت Voice Control امکان اجرای چندین Application جداگانه را بدون ضبط قبلی صدا دارد که از آن میان می توان به برقرای تماس با گفتن نام شخص موجود در دفترچه تلفن یا شماره آن، اجرای آهنگ با گفتن نام خواننده و یا آلبوم، اجرای درهم موسیقی (Shuffle) و Genius برای پخش آهنگ های مشابه اشاره کرد. این برنامه بیش از 30 زبان مختلف با لهجه های گوناگون را پشتیبانی می کند. برای فعال کردن این قابلیت می بایست کلید Home را فشرده و نگه داشت و در این حالت دستور مورد نظر را تلفظ کرد. دستورهای قابل اجرا در هنگام پخش موسیقی شامل "play songs by" ، "play playlist" ، "play album" ، "pause" ، "Next Track" ، "Previous Track" و "shuffle" اشاره کرد. لازم به ذکر است که لیبل های گفته شده در بالا در هنگام اجرای Application می بایست بطور صحیح و دقیق ادا شوند مثلا گفتن Play و سپس نام خواننده عکس العملی را از طرف گوشی ایجاد نمی کند  وحتما می بایست قبل از نام خواننده و یا نام آلبوم از پیشوندهای Play Songs by و Play Playlist استفاده کرد. قطب نمای مغناطیسی موجود در 3GS با اینکه طبیعتا برای کار با قسمت های مرتبط با نقشه، همچون Google maps و یا موارد دیگری که با GPS نیز سر و کار دارند طراحی شده است اما برای خود نیز منوی جداگانه ای دارد. وظیفه این قطب نما نمایش قطب شمال مغناطیسی و قطب شمال واقعی ست که البته در بسیاری از موارد آنچنان که از آن انتظار می رود از دقت بالائی برخوردار نیست.

در نهایت از Application های جدید و کاربردی موجود در 3GS می توان به سه عنوان برای افراد دارای ضعف در قوای بینائی اشاره کرد. این برنامه ها شامل Voice Over (یک برنامه text-to-speech برای خواندن منوهای مختلفی که کاربر به آنها وارد می شود)، Interface Zoom (برای زوم در محتوا در کلیه قسمت های اینترفیس) و بلاخره White-on-Black (برای ایجاد بالاترین کنتراست و خوانائی هرچه بیشتر صفحه نمایش) می گردند.

پردازنده بکار گرفته شده در 3GS از نوع ARM Cortex A8 می باشد که با بهبودی حدودا 200 مگاهرتزی نسبت به قبل به سرعت 600 مگاهرتز دست یافته است این پردازنده در پردازش گرافیکی نیز از چیپ ست PowerVR SGX بهره می برد. حافظه RAM دستگاه دو برابر شده و به 256 مگابایت رسیده است. حافظه داخلی آن نیز اینک در دو مدل 16 و 32 گیگابایتی قابل سفارش بوده و همچنان از اسلات کارت حافظه نیز در آن  خبری نیست.

 

پخش کننده موسیقی در دستگاه همان iPod همیشگی ست که تغییرات مطلوبی را به خود دیده است یکی از این تغییرات که در بالا نیز به آن اشاره شد قابلیت حرکت دقیق تر رو به جلو و عقب در آهنگ و یا ویدئوی در حال پخش است توسط این امکان که Media Scrubber نام گرفته است می توان نشانگر پخش آهنگ که به همراه سه دکمه استاندارد این قسمت در پائین صفحه قرار گرفته است را پائین نگه داشته و بوسیله دست آن را به چپ و راست حرکت داد و از این طریق بصورت بسیار دقیق تری اقدام به تنظیم آهنگ نمود. البته روش قبلی حرکت بروی آهنگ که بوسیله Drag کردن این نشانگر صورت می گرفت نیز همچنان در اینجا پا برجا ست. باکس جستجو در بالای پخش کننده از دیگر نکات مثبت و جدید iPod است این باکس که بصورت مستقل از Spotlight عمل می کند محتویات این بخش را برحسب کلمه مورد نظر جستجو کرده و نتیجه را در قسمت های جداگانه ای همچون آلبوم و آهنگ به نمایش می گذارد. Shake-to-Shuffle و نمایش Album Art در هنگام شارژینگ و پخش همزمان آهنگ از دیگر تغییرات جدید در iPod است. قدرت صدای خارج شده از اسپیکر دستگاه یکی از مهمترین بهبود های صورت گرفته در ساختار iPhone جدید است جائیکه بلاخره صدای نسبتا قابل قبولی برای خانواده آیفون متولد گردیده است. این صدا با اینکه هنوز آنچنان که باید و شاید قوی نیست اما در مقایسه با دو مدل قبلی کاملا تقویت شده است. در مورد کیفیت صدای دستگاه البته با داستان دیگری روبرو هستیم و جستجو برای یافتن رقیبی که بتواند به این کیفیت حتی نزدیک شود هم کاملا بی نتیجه است در اینجا حتی مقایسه نسل قبلی آیفون و یا حتی آی پاد نیز نمی تواند این معادله را تغییر دهد و 3GS در این مسئله نیز از دو نسل قبلی خود بسیار بهتر عمل می کند. یکی دیگر از مواردی که خبر بکارگیری آن در نسل جدید آیفون برای کاربران موزیک دوست این گوشی بسیار اهمیت داشت افزوده شدن پروفایل A2DP به بلوتوث نسخه 2.1 آن است جائیکه بلاخره کاربران آیفون نیز قادر خواهند به مانند دیگر نمونه های حتی ارزان قیمت بازار از هدست های استریو بلوتوث و یا اسپیکرهای جداگانه برای پخش آهنگ استفاده کنند. از موارد قابل ذکر در رابطه با بکارگیری اسپیکرهای جداگانه بوسیله بلوتوث، عدم امکان کنترل صدا از روی خود گوشی است و تنها راه افزایش یا کاهش صدا استفاده از ولوم روی اسپیکرهای جداگانه است. از دیگر قابلیت های مولتی مدیائی مثل پشتیبانی از فرمت های DivX و XviD و همچنین رادیوی FM در این مدل به ماننذ مدل های قبلی خبری نیست.

 

apple_iphone_3gs_18.jpg
دوربین یکی از مواردی بود که همواره مورد انتقاد گسترده کاربران آیفون در دو ورژن قبلی این دستگاه قرار می گرفت دوربینی که نه تنها به وضوح بسیار نا امید کننده 2 مگاپیکسل مجهز گردیده بود بلکه از فوکوس اتوماتیک و یا حتی فیلمبرداری نیز در آن خبری نبود. این اوضاع نامطلوب در نسخه جدید آیفون تا حدودی بهبود یافته است چرا که اپل نه تنها رزولوشن غارنشینانه خود را ترک گفته و به رده 3.15 مگاپیکسل مهاجرت نموده بلکه فوکوس اتوماتیک و از همه بهتر قابلیت فیلمبرداری را نیز برای این دوربین در نظر گرفته است. دوربین جدید البته برای حفظ ظاهر دستگاه تغییری را به خود ندیده است و نباید انتظار دیدن مواردی همچون فلش یا کاور را در کنار آن داشت. اینترفیس دوربین همان پوسته فوق ساده قبلی ست که بجز یک کلید شاتر در پائین صفحه، یک اسلایدر برای سوئیچ میان عکاسی و فیلمبرداری در سمت راست و یک Thumbnail کوچک از آخرین عکس گرفته شده در سمت چپ هیچ چیز دیگری در آن وجود ندارد که این هیچ شامل تنظیماتی که در گوشی های ارزان قیمت نیز به دیدن آنها عادت کرده ایم هم می گردد. مکانیزم فوکوس در این مدل بدلیل نبود کلید شاتر جداگانه از طریق روش Touch Focus صورت می گیرد بطوریکه با لمس کردن نقطه ای که قصد فوکوس کردن در آن را داریم دوربین بروی آن نقطه تمرکز کرده و حتی در صورت حرکت سوژه نیز در اکثر موارد دوربین فوکوس خود را حفظ می کند. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین برای یک 3 مگاپیکسلی مطلوب ارزیابی می شود و اگر از مسئله نامطلوبی به نام نویز بیش از اندازه در تصویر که حتی در نقاط بسیار پر نور نیز دیده می شود چشم پوشی کنیم، می توانیم امتیاز میانه ای برای این دوربین در نظر بگیریم. یکی دیگر از تغییراتی که به گفته سازندگان 3GS در ساختار این دوربین اتفاق افتاده است عملکرد بهتر آن نسبت به قبل در محیط های کم نور است قابلیتی که با مقایسه با مدل های قبلی تا حدود زیادی تائید می گردد (البته این به معنای عملکرد فوق العاده دوربین در این حالت نیست اما در کل برای یک دوربین بدون فلش نکته مثبتی به حساب می آید). فیلمبرداری این دوربین اما امر کاملا جدیدی ست که تا بحال برای آیفون ها سابقه نداشته است وضوح فیلمبرداری این دوربین VGA با 30 فریم در ثانیه با فرمت .MOV است که کیفیت خوب و مناسبی را به نمایش می گذارد. از عجایب این دوربین که واقعا معلوم نیست باید آن را جزء اشکالات دوربین دانست یا به حساب مزایای آن گذاشت قطع صدا در حین فیلمبرداری در محل های بسیار پر سر و صدا می باشد که در طی آن دوربین به صورت کاملا اتوماتیک و با تشخیص صدای بسیار بالا، اقدام به فیلمبرداری بدون صوت می نماید! ویرایش فیلم ضبط شده در داخل خود گوشی و امکان ارسال آن بصورت مستقیم به YouTube از دیگر موارد قابل ذکر در رابطه با فیلمبرداری آیفون جدید است که البته در هر دو مورد محدودیت ها و نقائصی دیده می شود که از آن میان می توان به جایگزین کردن فیلم ویرایش شده بجای فیلم اصلی (و طبیعتا حذف فیلم اصلی)، محدودیت 10 دقیقه ای در فیلم ارسالی به یوتیوب و پائین آورن اتوماتیک وضوح فیلم به 360×480 پیکسل در طی این ارسال اشاره کرد. در مجموع با اینکه حرکت رو به جلوی اپل در ارتقاء دوربین بکار گرفته شده در این مدل را باید ستود اما سوال اصلی این است که وقتی شرکت مانند ال جی می تواند دوربینی 12 مگاپیکسلی را در قالب دستگاهی با قطری مشابه با آیفون یعنی 12.4 میلیمتر جای دهد(LG Viewty Smart)، چرا اپل در پاسخ به سوالات مکرر در رابطه با رزولوشن پائین دوربین های خود به مسئله ابعاد گوشی و مشکلات ناشی از جا دادن دوربینی با وضوح بالاتر در آن، اشاره می کند؟ مسئله ای که بیش از پیش پاسخی نچندان دلخواه را پیش روی کاربران قرار می دهد که اشاره به یک قانون نانوشته در دنیای الکترونیک دارد: همواره به حداقل ارتقا بسنده کن تا در آینده بتوانی به راحتی مدلی تازه تر در بازار داشته باشی.

 

گیرنده GPS بکار گرفته شده در گوشی نیز از تغییرات سخت افزاری و نرم افزاری موجود در آیفون برکنار نمانده است جائیکه علاوه بر افزوده شدن یک قطب نمای مغناطیسی به این قسمت، تغییرات نرم افزاری دیگری نیز در آن دیده می شود که از آن جمله می توان به افزایش سطح دسترسی نرم افزارهای مسیریاب جداگانه برای استفاده از نقشه های موجود در دستگاه در ناوبری آفلاین و همچنین راهنمای نقطه به نقطه صوتی اشاره کرد که بدین منظور نرم افرارهای فراوان و متنوعی از سوی تولید کنندگان بزرگ دنیای GPS برای آیفون عرضه شده است. نرم افزار پیش فرض این قسمت نیز همچون قبل Google Maps است که کاملا برای نسخه جدید آیفون بهینه شده است.

با اینکه در گزینه های ارتباطی گوشی در نگاه اول تغییری دیده نمی شود اما واقعیت اینجاست که تغییرات بزرگی در این رده اتفاق افتاده است. این تغییرات شامل افزایش سرعت اتصال 3G به 7.2Mbps، افزوده شدن گزینه اتصال peer-to-peer به Wi-Fi و بلوتوث، ارتقا نسخه بلوتوث به 2.1 و پشتیبانی آن از پروفایل A2DP، امکان Internet Tethering از طریق USB و بلوتوث، امکان Auto-Login در شبکه های Wi-Fi و شاید از همه مهمترین آزاد کردن سطح دسترسی برنامه نویسان برای استفاده از گزینه های ارتباطی گوشی در راستای کاربری های مختلف می باشد. در یک نگاه 3GS از چهار فرکانس GSM و سه فرکانس HSDPA در برقراری ارتباط تلفنی و از EDGE، GPRS و 3G در ارتباطات پر سرعت تحت شبکه استفاده می کند. Wi-Fi و بلوتوث گزینه های ارتباط بی سیم برد کوتاه را در این مدل تشکیل می دهد که البته همانطور که قبلا هم اشاره شد بلوتوث گوشی همچنان قادر به ارسال و دریافت فایل نیست. نهایتا پورت USB 2.0 نیز برای ارتباط سیمی با کامپیوتر به کار می رود.

 

apple_iphone_3gs_20.jpg
Apple iPhone 3GS محصولی ست که به رقم تغییرات سخت افزاری و نرم افزاری فراوان صورت گرفته در آن به هیچ وجه به عنوان یک محصول انقلابی نمی توان از آن یاد کرد و قابلیت ها و عملکردهای آن در مقابل برادر بزرگتر خود یعنی 3G در سطحی نیست که کاربران یک ساله Apple را به خرید این مدل متقاعد کند پیچیدگی این معادله هنگامی شدیدتر می شود که سیستم عامل جدید که نقش عمده ای در ایجاد جذابیت برای 3GS داشته است، بروی هر دو ورژن قبلی یعنی 2G و 3G نیز قابل نصب است عامل مهمی که در بیش از 90 درصد موارد تمامی امکانات آیفون جدید را در اختیار کاربران قبلی نیز قرار می دهد. البته هنوز برای نتیجه گیری در مورد واکنش بازار به این محصول جدید کاملا زود است اما به نظر نمی رسد که کاربران قدیمی این برند تمایل چندانی به ترک محصول انقلابی خود و مهاجرت به دستگاهی پر هزینه که امکاناتی حداکثر استاندارد را ارائه می دهد داشته باشند. 3GS نیز به مانند سلف های خود بصورت قراردادی توسط اپراتورهای مختلف ارائه می شود قیمت های این گوشی توسط اپراتور اصلی یعنی AT&T در بازار ایالات متحده شامل 199 دلار برای ورژن 16 گیگی و 299 دلار برای ورژن 32 گیگابایتی آن است. البته همزمان با معرفی آیفون جدید، اپل قیمت های نسخه 3G را نیز بسیار کاهش داده است. 3GS برخلاف دو مدل قبلی آیفون از همین ابتدا بصورت بدون قرارداد نیز ارائه می گردد قیمت نسخه بدون قرارداد این مدل رقم بسیار بالائی در حدود 850 دلار است که در مقایسه با بسیاری از مدل های فوق پر امکاناتی همچون HTC Touch Diamond 2 و PDA ها رنگارنگ سامسونگ و ال جی نیز کاملا گرانتر است.

منبع : writeage





معرفی سیستم عامل گوگل کروم


ماه از زمان راه‌اندازی مرورگر گوگل کروم می‌گذرد و در این مدت ۳۰ میلیون نفر از آن در سراسر وب استفاده می‌کنند؛ کروم برای کاربرانی طراحی شده است که در اینترنت به دنبال اطلاعات می‌گردند، ایمیل خود را چک می‌کنند، اخبار را دنبال می‌کنند، خرید می‌کنند و یا با دوستان خود در ارتباط هستند. سیستم‌عامل‌های گذشته زمانی طراحی شده بودند که اینترنت وجود نداشت ولی امروز گوگل پروژه‌ای را معرفی کرده است که طبق گفته سایت گوگل به عنوان یک افزونه از گوگل کروم خواهد بود، این سیستم “سیستم عامل گوگل کروم” نام دارد. گوگل سعی کرده است تا دوباره در مورد اینکه یک سیستم عامل به چه چیزهایی نیاز دارد فکر کند و سیستم‌عاملی برای دنیای امروز طراحی کند.
سیستم عامل گوگل کروم سیستم‌عاملی کدباز و سبک است که در مرحله اول نت‌بوک‌ها را هدف گرفته است. قرار است بعد از یک سال کد این سیستم‌عامل منتشر شود و در نیمه دوم سال ۲۰۱۰ نت‌بوک‌هایی با سیستم عامل گوگل کروم در دسترس کاربران قرار گیرند. سرعت، سادگی و امنیت از کلیدیترین جنبه‌های سیستم‌عامل گوگل کروم است. این سیستم‌عامل طوری طراحی شده است تا بسیار سریع و سبک راه‌اندازی شود و در کمترین زمان ممکن کاربر را به اینترنت متصل کند، رابط کاربری طراحی شده بسیار شبیه به محیط وب خواهد بود. همانند مرورگر گوگل کروم، کدهای امنیتی به طور کامل از نو طراحی شده‌اند تا کاربران از هرگونه ویروس، تراجان و انواع کدهای مخرب در امان باشند.

سیستم عامل گوگل کروم برای سیستم‌های x86 طراحی شده است، بیشتر نت‌بوک‌هایی که برای سال آینده طراحی شده‌اند با این سیستم عامل هم‌خوانی خواهند داشت. معماری سیستم عامل گوگل کروم بسیار ساده است: سیستم عامل گوگل کروم یک محیط ویندوزی جدید بر روی هسته لینوکس است. تمام نرم‌افزارهای تحت وب روی این سیستم‌عامل قابل اجرا هستند و ابزار توسعه نرم‌افزارهای این سیستم‌عامل همان ابزارهای آشنای طراحی نرم‌افزارهای وب خواهند بود، پس تمام نرم‌افزارهای سازگار با این سیستم‌عامل نه تنها بر روی سیستم عامل گوگل کروم قابل اجرا هستند بلکه بر روی تمام مرورگرهای وب نیز اجرا خواهند شد.

گوگل کروم یک پروژه جدید است که از سیستم عامل آندروید جدا شده است، آنروید سیستم‌عاملی برای تلفن‌های همراه بود که بوسیله کاربران بر روی نت‌بوک‌ها نیز نصب و اجرا شد. سیستم‌عامل گوگل کروم برای کاربرانی طراحی شده است که بیشتر زمان خود را در وب می‌گذرانند.

گوگل در معرفی این سیستم‌عامل به درخواست‌های کاربران خود اشاره کرده است که خواهان کامپیوترهایی بوده‌اند که سریع به اینترنت وصل شود و امکان چک کردن ایمیل را برای آن‌ها فراهم کند و در این میان زمانی برای راه‌اندازی سیستم‌عامل تلف نشود. به گفته گوگل، کاربران کامپیوترهایی می‌خواهند که همواره مانند روز اول کار کند و در طول زمان سرعت خود را از دست ندهند؛ گوگل همچمنین از نیاز کاربران برای دسترسی به اطلاعات در هر نقطه‌ای سخن گفته است و همچنین از مشکلات آن‌ها برای بروز رسانی‌های سخت‌افزاری برای استفاده از سیستم‌عامل‌ها و یا نرم‌افزارهای جدید سخن به میان آورده است.

پریانا:

سیستم‌عامل گوگل می‌تواند تحولی را در عرصه کامپیوترها و وب ایجاد کند، طبق توصیفات گوگل از سیستم‌عامل گوگل کروم و نرم‌افزارهای آن می‌توانیم منتظر یک مرورگر قدرتمند باشیم تا یک سیستم‌عامل به معنای واقعی. اینکه نرم‌افزارها، صفحات و نرم‌افزارهای تحت وب باشند به کاربران اجازه می‌دهد به هر نرم‌افزاری فقط با مرورگر خود دسترسی پیدا کنند و تنها توانایی سخت‌افزاری مورد نیاز برای این چنین سیستم‌عاملی توانایی اجرای یک مرورگر خواهد بود، بنابراین دیگر نیاز به بروز رسانی سخت‌افزاری سیستم خود در مدت زمان کوتاه نخواهید داشت. با نگاه به رویکرد گوگل در تولید نرم‌افزارهای تحت وب مانند جیمیل، تقویم گوگل، مستندات گوگل و … و امکان دسترسی آفلاین به این نرم‌افزارها می‌توانیم نتیجه بگیریم که گوگل از مدت‌ها پیش برای این سیستم‌عامل برنامه ریزی کرده بوده است.

منبع : پریانا







سایت ها و مقالات مخفی اینترنت را چگونه بیابیم؟


این عنوان یکی از مقالاتی بود که چند روز گذشته در وب سایت Helpero ارسال شده بود. عنوان صفحه طوری بود که کاربر را کنجکاو کند تا به متن مقاله نگاهی بیاندازد. من نیز از روی همین کنجکاوی، مقاله نه چندان بلند آن را مطالعه کردم! نویسنده در ۵ مرحله کاربر را راهنمایی می کند تا بتواند صفحاتی را که تحت وب به صورت مخفی در آمده اند را بیابد. در اینجا منظور از مخفی بودن، به صفحاتی اشاره می شود که به وسیله Robots.txt از دید موتورهای جستجو پنهان می شوند. متن زیر ترجمه (برداشت) آزادی است از این نوشته که برای این پست آن را در نظر گرفته ام.

صفحات مخفی در وب

در اینترنت صاحبان وب سایت های زیادی وجود دارند که بعضی از صفحات سایت خود را از دید موتور های جستجو پنهان می کنند. اما حالا به وسیله Robots.txt شما توانایی این را دارید که اینگونه صفحه ها را به سادگی پیدا کنید. Robots.txt همانطور که از پسوند آن پیداست، فایلی است متنی که در ریشه اصلی سایت قرار می گیرد و به وسیله آن می توان فهرست شدن صفحات را توسط روبوت های جستجو کنترل کرد. اگر در این فایل از خاصیت disallow استفاده شود، صفحات مورد اشاره از دید موتور های جستجو مخفی می مانند.

یک: وب سایت گوگل را باز کنید و این کلمه کلیدی را در آن جستجو نمایید:
"robots.txt" "disallow:" filetype:txt

صفحات مخفی در وب

دو: پس از آن شما نتایج فایل های Robots.txt که در آن ها از فرمان disallow استفاده شده را خواهید دید.

سه: به عنوان نمونه، نتیجه اول که سایت کاخ سفید است را باز می کنیم. طبق آن چیزی که مشاهده می شود، می توان دید که صفحات زیادی به حالت پنهان در آمده اند.

صفحات مخفی در وب

چهار: برای باز کردن یکی از آن صفحات ممنوعه کافی است که فرمان مقابل عبارات disallow را بدون کلمه Text انتهایی کپی کنید.

صفحات مخفی در وب

پنج: حالا متن کپی شده را در انتهای آدرس اصلی وب سایت قرار بدهید و وارد آن صفحه شوید.

صفحات مخفی در وب سایت کاخ سفید
این یکی از صفحات پنهان شده کاخ سفید است! حالا چه احساسی می توانید داشته باشید، یک شرلوک هولمز مدرن اینترنتی…؟!

منبع: explorer.ir





گوشی خیس شده خود را نجات دهید


شاید گوشی شما هم مثل خیلی از گوشی های دیگر به نوعی خیس شده باشد ، توی استخر ، توی حمام شاید هم توی دستشویی… و شاید هم بعدآ بشود. پس دانستن نکاتی در مورد نجات دادن گوشی خیس شده میتواند روزی کمک زیادی به شما بکند. اینMobilephone in rice روزها همه اطلاعات مهمی از قبیل شماره تلفن ، رمز های عبور و غیره در گوشی های تلفن خود دارند که خیس شدن گوشی میتواند همگی را از بین برده و خسارت زیادی به شما بزند. در ابتدا بهتر است این نکته را یادآوری کنم که بهتر است گوشیی تهیه کنید که دارای حافظه جانبی باشد و اطلاعات خود را روی آن ذخیره کنید و از حافظه خود گوشی برای اطلاعاتی که خیلی مهم نیستند استفاده کنید. همچنین هر چند وقت یکبار از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

مراحلی که پس از خیس شدن گوشی باید انجام دهید:

۱- سطح رویی گوشی را خشک کنید. گوشی را خاموش کنید و سریعآ باطری را از آن خارج کنید.

۲- اگر گوشی شما دارای حافظه جانبی است و اطلاعات شما روی آن ثبت شده است آن را جدا کنید و از اطلاعات آن کپی بگیرید.

۳- با سشوآر گوشی را خشک کنید.

۴- این مرحله را هرکسی نمیداند و یکی از کارهایی است که در نجات گوشی شما بسیار مفید است. گوشی خود را در ظرف برنج نپخته ۲۴ ساعت قرار دهید. بله درست است برنج نپخته ! برنج نپخته توانایی بسیار زیادی در جذب نم و رطوبت دارد.

امیدوارم هرگز نیازی به استفاده از این مراحل و نکات نداشته باشید.

منبع:winbeta





گزارش تخلف
بعدی