فناوری های جدید یک قرن پیش در چنین سالی

جهان تکنولوژی با آغاز سال 2010 در انتظار مشاهده ظهور تعداد بیشتری از تولیدکنندگان و مخترعان خواهد بود. در حال حاضر توریست‌ها می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای تعیین شده به فضا سفر کنند و هر چیز و هر کس تقریبا به سوی دیجیتالی شدن رو کرده است.

 

همچنین علوم پزشکی آزمایش بر روی تمامی حد و مرزهایی که انسان‌ها را به انسان تبدیل کرده است ادامه می‌دهد.

 

در حدود یک قرن پیش فناوری‌های جدیدی که در مجالس مختلف به موضوع اصلی سخن و بحث تبدیل شده بودند در واقع فناوری‌هایی بسیار مدرن و جدید به شمار می‌رفتند که اکنون شاید چندان پر اهمیت به نظر نیایند. الکتریسیته با گسترش خود شیوه زندگی انسان‌ها را متحول ساخت و در پی آن علم شیمی و صنعت حمل و نقل جهش‌های عظیم دیگری را در زندگی روزمره انسان‌ها به وجود آوردند.

 

در واقع با چرخش عقربه‌های ساعت در سال 1909، یعنی یک قرن پیش در چنین سالی به سوی سال جدید ابداعات شگفت‌انگیز زیادی در گوشه‌های مختلف جهان در حال متولد شدن بودند.

 

دهه اول 1900 زمانی هیجان‌انگیز برای زندگی کردن بود زیرا مخترعان قدم‌های بلندی را به سوی ارائه ابداعات جدید بر می‌داشتند. در سال‌های اولیه این دهه نسل جدید تجهیزات الکترونیکی در منازل تحول بزرگی به وجود آورد. جاروهای برقی و ماشین‌های لباس‌شویی به صورت گسترده و با قیمتی بالا در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفتند.

 

تلفن محصول جالب توجه دیگری است که در سال 1910 ارائه شده و در حال حاضر میلیون‌ها منزل مسکونی توسط صفحه سوئیچ‌های مکانیکی به یکدیگر متصل هستند. فناوری رادیو در آن زمان دوره نوزادی خود را سپری می‌کرد و شیوه‌های پخش رادیویی و تلویزیونی طی چندین سال بعد رواج پیدا کردند.

 

در صنعت حمل و نقل نیز اولین سال قرن بیستم آغازگر دوران حمل و نقل هوایی به شمار می‌رود که به واسطه ماجراجویی‌های افرادی مانند برادران رایت در سال 1903 در تاریخ به ثبت رسید. هنری فورد نیز در سال 1908 اولین مدل خودروهای شرکت خود را پس از تولید انبوه در اختیار مصرف کنندگان قرار داد.

 

علوم شیمی حرکت رو به جلوی خود را از سال 1910 آغاز کرد. پیشرفت در استفاده از گازهای سرد کننده و تولید اولین یخچال و سیستم تهویه هوای جهان با استفاده از این گازها از جمله نتایج این حرکت بود. همچنین مخترع فرانسوی جورج کلود با ذخیره گاز نئون در حبابهای شیشه‌ای و ابداع لامپ‌های نئونی چهره بسیاری از شهرها را در تاریکی شب تغییر داد.

 

جهان طی سال 1910 با سرعتی بالا رو به مدرنیزه شدن گذاشت با این حال بسیاری از وسایلی که اکنون به صورت روزانه مورد استفاده قرار دارند و یا حتی استفاده از آنها منسوخ شده است در همان زمان رشد تکنولوژی نیز پدیده‌ای غیر قابل تصور و یا بعید به شمار می‌رفتند.

 

بر اساس گزارش لایو ساینس، ابداعات بزرگ و کوچکی مانند ابداع زیپ در صنعت تولید لباس و ساخت فلز ضد زنگ در صنعت فلزات از دیگر ابداعاتی هستند که شاید اکنون کم ارزش و بی‌اهمیت جلوه کنند اما در زمان خود تحولات بزرگی به شمار رفته و تغییرات زیادی را در شیوه زندگی انسان‌ها به وجود آوردند.

منبع : کنجکاو






10 پیش بینی بزرگ برای جهان آی تی در سال 2010

یک نشریه تخصصی دنیای آی‌تی به نام PCMagazine به قلم یکی از کارشناسان خود ۱۰ پیش‌بینی بزرگ برای جهان آی‌تی سال ۲۰۱۰ کرده است.

پیش‌بینی‌های این نشریه بیشتر بر پایه شبکه‌ای شدن کاربران، کوچک‌تر شدن دستگاه‌های سخت‌افزاری و جایگزین شدن فناوری‌های قدیمی با نمونه‌های مدرن انجام شده است.

از میان این پیش‌بینی‌ها ۶ مورد آنها به شرح زیر است:

سال ورود تلویزیون‌های سه‌بعدی

وجود تلویزیون‌های HD دیگر این روزها عجیب و غریب نیست؛ تلویزیون‌هایی که دارای حافظه هستند و برخی کارایی‌های رایانه‌های خانگی را به راحتی انجام می‌دهند. از این‌رو باید برای آینده آنها یک چیز شگفت‌انگیز و تقریبا دست‌نیافتنی پیش‌بینی کرد. البته شاید چیزی که قرار است به آن اشاره کنیم کمی شگفت‌انگیز باشد اما اصلا دست‌نیافتنی نیست.

گام بعدی در دنیای تلویزیون‌‌ها ظهور تصویرهای سه‌بعدی است. اما ظهور این پدیده در تلویزیون‌ها پایان کار نیست، احتمالا در سال آینده رایانه‌های خانگی و کنسول‌های بازی هم از این فناوری هیجان‌انگیز بهره خواهند برد.

با این حال به‌نظر نمی‌رسد با دستگاه‌های فعلی بتوان چنین فناوری‌هایی را به خانه برد. اما سال ۲۰۱۰ سالی است که مسلما تولیدکنندگان به فکر این خواهند افتاد که دستگاه‌هایی را بسازند که بتوانند از فناوری‌های سه‌بعدی استفاده کنند.

تحول در فناوری‌های کنترلی لمسی

از وقتی که تولیدکنندگان موبایل‌ها متوجه شدند می‌توانند به راحتی از حس لامسه انسان برای کنترل دستگاه‌هایشان کمک بگیرند، هر روز شاهد خبر جدیدی در این زمینه هستیم. در واقع این بهترین روش و البته راحت‌ترین روش برای کنترل دستگاه‌های سخت‌افزاری است و حالا که رایانه‌هایی به بازار عرضه شده‌اند که صفحه‌های لمسی دارند به سختی می‌توان از درخواست‌های دیگر مصرف‌کنندگان برای داشتن چنین دستگاه‌هایی چشم‌پوشی کرد.

به‌نظر می‌رسد در سال ۲۰۱۰ بازار چنین دستگاه‌هایی دوبرابر خواهد شد. در کنار آن پیش‌بینی می‌شود کنسول‌های بازی هم استفاده بیشتری از این شیوه کنترل دستگاه‌ها بکنند.

در کنار آن، استفاده از حرکات دست، پا و بدن برای بازی کردن چند وقتی است که طرفداران بسیار زیادی چه در میان کاربران و چه در میان کارشناسان بهداشتی که نشستن بیش‌از اندازه کودکان در پای صفحه‌نمایش‌ها را تقبیح می‌کنند، پیدا کرده است. از این‌رو به‌نظر می‌رسد دنیای بازی‌ها در سال ۲۰۱۰ میزبان بازی‌هایی باشد که بیشتر کاربران را به حرکت در می‌آورد تا شخصیت‌های بازی‌ها را.

سال افول دی‌وی‌دی

دی‌وی‌دی‌ها احتمالا در سال جدید به موضوعی متعلق به گذشته تبدیل خواهند شد. با این حال نمی‌توان گفت در سال جدید کلا دی‌وی‌دی‌ها از یادها خواهند رفت اما امکاناتی که شرکت‌هایی نظیر اپل و نت‌فلیکس عرضه خواهند کرد، قطعا از رونق آن خواهد کاست.

ازاین ‌رو بسیاری از کاربران به اجبار باید به روش‌هایی که شرکت‌های بزرگ برای عرضه فیلم‌ها انتخاب می‌کنند، تن دهند. یکی از این روش‌ها استفاده از جعبه‌های نمایش ویژه‌ای است که شرکت‌ها عرضه می‌کنند. از این دست فناوری‌های نوین می‌توان به اپل‌تی‌وی و تلویزیون‌هایی که قابلیت‌های اینترنتی دارند، اشاره کرد.

سال اوج‌گیری نت‌بوک‌ها (netbook)

نت‌بوک‌ها در سال‌های اخیر به عزیزدردانه‌های صنعت رایانه تبدیل شده‌اند. سال گذشته ۱۰ میلیون دستگاه از آنها فروخته شده و قرار است این میزان در سال جدید به ۳۰ میلیون برسد.باوجوداین‌،به‌نظر می‌رسد فروش این دستگاه‌ها رقمی بیش از این پیش‌بینی باشد.

اما این دستگاه‌ها هنوز به خوبی نمی‌توانند با نوت‌بوک‌ها رقابت کنند. نوت‌بوک‌های فعلی کمی سنگین‌تر و بزرگ‌تر از نت‌بوک‌ها هستند اما در آینده با توجه به روندی که طراحی نوت‌بوک‌ها طی می‌کنند، شاهد عرضه نوت‌بوک‌های سبک‌تر و کم‌عرض‌تری خواهیم بود.

با اینکه این نوت‌بوک‌ها از نت‌بوک‌ها کمی‌گران‌ترخواهند بود اما صفحه‌های نمایش و صفحه‌کلید‌های بزرگ‌تر آنها بیشتر نظر مصرف‌کنندگان را جلب خواهد کرد. از این‌رو نمی‌توان پیش‌بینی کرد در آینده‌ای نزدیک نت‌بوک‌ها جای نوت‌بوک‌ها را بگیرند اما می‌تواند پیش‌بینی کرد سال آینده سال رونق گرفتن این دستگاه‌های کوچک باشد.

تبلت‌ها و مینی‌تبلت‌ها بازار را تسخیر خواهند کرد

با توجه به شایعاتی که درباره تبلت‌های اپل و تعداد مینی‌تبلت‌هایی که قرار است سال آینده به بازار عرضه شود وجود دارد، می‌توان به راحتی پیش‌بینی کرد که سال آینده سال موفقی برای تبلت‌ها و مینی‌تبلت‌ها خواهد بود.

اگر اپل آنگونه که انتظار می‌رود یک تبلت با استفاده از نرم‌افزارهای خود به بازار عرضه کند، می‌توان به راحتی پیش‌بینی کرد که راه جدید در مقابل این دستگاه‌ها باز خواهد شد.

برخی احتمال می‌دهند این دستگاه‌ها در سال جدید با استقبال چندانی روبه‌رو نشود و البته با توجه به فناوری‌هایی که جدیدا در ساخت نوت‌بوک‌ها به کار می‌رود، پیش‌بینی چندان نادرستی هم به‌نظر نمی‌رسد اما با این حال، این دستگاه‌ها در سال جدید قطعا راه خود را خواهند یافت و مشتریان خود را پیدا خواهند کرد.

این پیش‌بینی هم اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد؛ چون دنیای آی‌تی روز به روز به پرتابل شدن نزدیک می‌شود و همین موضوع است که کارشناسان را به آینده تبلت‌ها و مینی‌تبلت‌ها امیدوار کرده است. مینی‌تبلت‌ها به‌عنوان پایه جدید ای‌بوک‌ها شناخته خواهند شد. مینی‌تبلت‌ها حتی پیش از آنکه پیش‌بینی خاصی درباره آینده آنها در سال جدید میلادی شود مورد توجه افراد خاصی واقع شده‌اند.

این افراد خاص دست‌اندرکاران صنعت نشر هستند. کارشناسان صنعت نشر خیلی زودتر از مصرف‌کنندگان معمولی به توانایی‌های تبلت‌ها و مینی‌تبلت‌ها پی برده‌اند و امیدوارند با استفاده از آنها به‌عنوان یک دستگاه‌پایه، روزنامه‌ها، مجلات و کتاب‌های خود را با قابلیت‌های گرافیکی بالا عرضه کنند.

بسیاری از ناشران بزرگ در حال حاضر با شرکت Adobe همکاری می‌کنند تا برنامه‌های مناسب محتوایی نشریات خود را برای عرضه در مینی‌تبلت‌ها تهیه کنند. از این‌رو می‌توان سال ۲۰۱۰ را سال تجربه‌گرایی برای ناشران و دست‌اندرکاران تهیه سخت‌افزارها و نرم‌افزارها دانست. از این سال همچنین می‌توان در حالتی بسیار خوشبینانه و خیال‌پردازانه که ناشران دوباره کتاب‌ها را به شیوه‌ای جدید منتشر کنند، نام‌برد.

منبع: winbeta






گزارش تخلف
بعدی